Nubira gaśnie , słabo się zbiera z niskich obrotów

20 Lip 2012, 10:38

Witam mój problem polega na tym , że w mojej Nubirce 2.0 16v od pewnego czasu falowały obroty najbardziej w lpg , czasem gdy dodam gazu obroty zatrzymują się przez pewien czas na 3 tysiącach albo innych dodam także ,że samochód z niskich obrotów zbiera się gorzej , lecz gdy załapie już 3.5 , 4 tys. obrotów kopyto ma takie same jak wcześniej jakoś za bardzo mi to nie przeszkadzało ,lecz się wystraszyłem gdy jechalem z kumplami i przed zakrętem rozpędziłem auto do 120 km/h i wrzuciłem luz , nawet nie wiedzialem kiedy auto mi zgasło , nie działało ani wspomaganie oraz były słabe hamulce i od tamtej pory się wystraszyłem i chce naprawic ten problem , dodam jeszcze , że auto przy dodawaniu wiecej gazu przy 2 tys. obrotów dziwnie głośno buczy ( może tłumik przepalony ) myślałem jeszcze , że łapie gdzies lewego powietrza. Co o tym sądzicie? Z góry dzięki za pomoc.
driver01
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 04 2012
Auto: nubira

20 Lip 2012, 20:06

perforacja wydechu przy sondzie może być przyczyną -
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

20 Lip 2012, 23:33

Też o tym myślałem ale nie dawno spawałem tłumik jakiś tydzień temu.
driver01
Nowicjusz

24 Lip 2012, 20:28

Mineło juz trochę czasu,więc może napiszesz czy udało Ci się coś ustalić? Bo ja również podejrzewałem wydech przy sondzie,ale skoro spawałeś tłumik to jednak nie to.
Exedy24
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: AUDI A4

25 Lip 2012, 09:24

Ostatnio mam mało czasu i dalej tak jeżdże , umówiłem sie z mechanikiem by zrobił mi cały samochód od a do z jak zrobic to juz zrobic porządnie ale auto mi jest potrzebne , wiec narazie nie moge oddac , podejrzewam jeszcze , ze łapie mi lewe powietrze bo mam popękane zapinki od filtra powietrza.Ale jak znajdę przyczynę to napisze.
driver01
Nowicjusz

27 Lip 2012, 15:26

Dobra,w takim razie daj znać. Będziemy czekać na odpowiedź. Szerokości życze.
Brocar
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Ford Focus,1.8 2001.
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Global Small to Mitsubishi Space Star w Europie
    W związku z niespodziewanymi kwestiami prawnymi, związanymi z prawami handlowymi do znaku "Mirage" w Europie, firma Mitsubishi Motors Corporation (MMC) zdecydowała o nadaniu nowej nazwy na Starym Kontynencie modelowi Global ...
    Toyota Crown 1955 rok
    Średniej wielkości Crown to pierwszy samochód Toyoty sprzedawany w Stanach Zjednoczonych. Początkowo był oferowany pod marką Toyopet, jednak tamtejszym klientom oznaczenie nie przypadło do gustu i szybko zostało zmienione ...

01 Sie 2012, 16:17

Witam, zrobiłem filtr powietrza (uszczelniłem) , zaspawałem tłumik i problem zniknął :]
driver01
Nowicjusz