MotoAlbercik napisał(a):Po czasie jak już wszystko posprawdzane i nie ma się do czego doczepić, pytam gdzie tankuje. No tu i tu. A jakie paliwo pan lejesz? No 98....
Bardziej bym stawiał na kiepską stację/paliwo, niż oktanowość.
Co do większej mocy, ja tak mam po każdej wymianie oleju i filtrów, od razu 10 koni więcej
A producent tam czasem nie przewiduje paliwa 98? Na początek wymieniłbym te świece i potem skontrolował je po 10/20 tys km. Być może ktoś lał wcześniej słabe paliwo, kolor wydaje się ok, ale ilość tego osadu jest podejrzana.
Jeździj na shella lub bp we wtorki jest paliwo premium w cenie zwykłego, nic to nie kosztuje, a na pewno pomoże.
A z czego te świece były? Ja już się naciąłem po szukaniu części po vinie(a raczej mechanik, który mi to robił) i wolę szukać po numerach części, OE to nr 06H905601A [link do oferty na Allegro wygasł]
Moim zdaniem także zbyt uboga mieszanka lub ewentualnie niewłaściwe świece do tego silnika. Jednakże o tym czy mieszanka jest odpowiednia powiedzą Ci długie korekty paliwowe. Aczkolwiek jeśli nie ma checka to najprawdopodobniej dramatu nie ma. Sterownik już by wywalił błąd mieszanki. Ja bym sprawdził nowe świece po ok tysiącu km. Jak wyglądają.
Jak odklejić naklejkę z numerem rejestracyjnym od szyby? Prosiłbym o jakieś porady czym najlepiej odklejić tą naklejkę która jest przyklejana z prawej strony szyby na dole od wewnątrz(tkwi na niej numer rejestracyjny naszego auta) Po przejestrowaniu stara naklejka wiadomo ...
[D] Accord VIII 2,0 / 6 II 2,0 / Exeo 1,8 T / SuperB II 1,8 TSI Podstawowe kryteria zestawienia: - kombi segmentu D - silnik benzynowy o mocy ok. 150KM - manualna skrzynia biegów - modele z ok. 2010r. Wytypowane modele do zestawienia: - Honda Accord VIII 2,0 - 156KM - Mazda 6 II ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.