O kulturze na forum.

26 Sty 2011, 16:29

Nie ma co wyjaśniać, za kompletny brak kultury jakim się popisałeś należał Ci się warn jak się patrzy. Admin okaże się kompletnie niekompetentny jeśli go cofnie.
Z resztą to nie tylko moje zdanie (patrz stronę wcześniej lub temat Kącik spamerski w dziale Off-Topic).
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

26 Sty 2011, 16:34

Kilku z Was wytknąłem i udokumentowałem/uargumentowałem (niektórym wielokrotnie) ewidentne wypisywanie bzdur na forum, stąd się bierze ten kompletny brak obiektywizmu w ocenie sytuacji, tyle w temacie.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

26 Sty 2011, 16:38

Czy tyle - o tym zdecyduje Administracja, póki co zdecydowała inaczej bo warn Ci się należał z czystym sumieniem. Winny się tłumaczy - stare powiedzenie nadal się sprawdza.
Nie ważne, czy wytknąłeś coś czy nie, ważne jakich słów użyłeś, a te mówią o Tobie wyraźnie. Z resztą tak jak wspominałem - to nie jest moja pojedyncza opinia, wielu innych użytkowników tak twierdzi, z resztą patrząc po liczbie ostrzeżeń dla Ciebie - moderacja chyba myśli odrobinę podobnie.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Sty 2011, 16:44

Ja tam na tym forum nie jestem dla siebie, jeżeli mnie zbanują, to tylko świadczy o tym, że brak merytoryki jest tutaj pierwszorzędną zasadą (czemu itpro, arebie, hemp nie dostali ostrzeżenia? przejrzyj ich posty, pisali na mnie gorzej, niż ja na nich, a piszą bzdety i wywołują afery), a to przeczy idei forum i podważa sens jego istnienia oraz odstrasza użytkowników i raczej ciężko będzie takie forum polecić gdziekolwiek.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

26 Sty 2011, 16:50

jiGsaw napisał(a):Kilku z Was wytknąłem i udokumentowałem/uargumentowałem (niektórym wielokrotnie) ewidentne wypisywanie bzdur na forum, stąd się bierze ten kompletny brak obiektywizmu w ocenie sytuacji, tyle w temacie.

Mi nigdy nic nie wytknąłeś i zachwując obiektywizm mogę śmiało poprzeć opinię kolegów.
Na forum zaglądam, żeby dowiedzieć się czegoś i porozmawiać z ludzmi o podobnych zainteresowaniach a nie po to, żeby czytać kto kogo ma gdzie i co mu zrobi.
Dziękuję wszystkim za poparcie i administratorowi oraz moderatorom za reakcję.
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 1995

26 Sty 2011, 16:52

Jeśli Cię zbanują to (bez obrazy) ale może wreszcie zapanuje spokój i kultura na forum.
Bzdety odstraszają użytkowników powiadasz, a sposób i kultura Twoich wypowiedzi raczej nie bardzo? Nie bądź śmieszny. Z resztą chyba nie widzę sensu dalszej rozmowy z Tobą o Twojej kulturze (a raczej jej braku), administracja poczyniła już pewne kroki, na które widocznie zasłużyłeś, dwa warny za to samo świadczą bynajmniej nie o forum.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ŠKODA 120L Typ 742, 1976
    Samochód ten został zaprezentowany oficjalnie we wrześniu 1976 roku na Targach Przemysłowych w Brnie, seryjny model 105/120 (Š742) wnosił do oferty marki wiele nowego, zwłaszcza w dziedzinie bezpieczeństwa. ...
    Kierowco, uważaj na silny wiatr
    Silne podmuchy wiatru mogą być bardzo groźne dla uczestników ruchu drogowego. Kierujący jest wtedy narażony na utratę panowania nad autem, zjechanie z toru jazdy, a w skrajnych przypadkach jego pojazd może zostać dosłownie ...

26 Sty 2011, 17:01

Widzę, że masz chyba za dużo wolnego czasu i jesteś nieco nadgorliwy, no ale na roli zimą faktycznie mało pracy jest. Administrator zna sprawę, przedstawiłem mu dwa możliwe rozwiązania tej sprawy z wszelkimi tego konsekwencjami (jedna to usunięcie mojego profilu z tego forum), teraz pozostało jedynie czekać i temat uważam za wyczerpany.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

26 Sty 2011, 17:05

jiGsaw napisał(a):Widzę, że masz chyba za dużo wolnego czasu i jesteś nieco nadgorliwy, no ale na roli zimą faktycznie mało pracy jest.

Nie wiem, ale pewnie Ty wiesz coś więcej na ten temat, skoro wiesz, to może zechciej się podzielić. I przede wszystkim nie zmieniaj tematu.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Sty 2011, 17:12

stasiowski121 napisał(a):Nie bądź śmieszny

I kto tu kogo obraża? :???:

stasiowski121 napisał(a):Ile trzeba czekać na reakcje z Twojej strony i jakie jej efekty wiesz dobrze sam więc pisać tutaj nie będę, o tym jak często zaglądasz na tamto forum również

Skąd ty możesz wiedzieć, jak czesto zaglądam w ten dział? Masz jakieś statystyki czy jak to jest? Jeżeli nie, to nie pisz czegoś, o czym nie wiesz i nie posądzaj kogoś o coś, o co nie jesteś pewny. Jak dotąd zaglądałem tam wtedy, jak mi czas na to pozwolił. Jak pisałem wcześniej mam moderkę na całe forum i nie mogę być wszędzie. Oprócz tego teraz jest znaczek przy każdym poście, na który można kliknąć, jeżeli jakiś post jest niezgodny z regulaminem. No i są wiadomości pw.

stasiowski napisał(a):Wiele razy sygnalizowaliśmy Ci obrażanie przez użytkowników - skutek niemalże zerowy.

"Wiele razy", to znaczy ile? Bo z tego co pamiętam, to odnośnie tego działu miałem tylko od ciebie jeden sygnał 17 grudnia...
"Sygnalizowaliśmy ci ' to kogo masz na myśli? Bo jak dotąd miałem tylko od ciebie jedno zgłoszenie na ten temat.
"Skutek niemalże zerowy" - co masz na myśłi pisząc to? Co znaczy "niemalże"? Skutej jest albo go nie ma. Podałeś mi linka do konkretnego tematu został on zmoderowany i tyle.

Tak więc kolego stasiowski121 zanim weźmiesz głos w jakiejkolwiek dyskusji w tym temacie, to najpierw zastanów się nad sobą. Nie wytykaj komus jego błędów, tylko najpierw popatrz na siebie...
I bardzo proszę obu kolegów - stasiowski121 oraz jiGsaw o zaprzestanie dyskusji między sobą w tym temacie. Od tego jest system pw. Każdy z was wypowiedział się co do tego tematu i wystarczy. A obaj robicie bałagan w tym temacie. I musze z przykrością stwierdzić, że stasiowski121 jest promotorem całej tej waszej kłótni. Jak się chcecie dalej kłócić, to proszę to robić na pw.

A co do mnie, to tak jak pisałem wcześniej w miarę możliwości będę zaglądał do tego działu. Mam nadzieję, że reszta moderatorów róznież poświęci po troszce swojego czasu na ten dział, skoro tam jest tak niesympatycznie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

27 Sty 2011, 08:16

Panowie czy wy nie rozumiecie, że temat jest o czym innym a nie o wytykaniu błędów i wykładaniu swoich racji. Jak się chce porozmawiać o swoich prywatnych relacjach to raczej forum samochodowe o tym nie jest a jak już coś to tylko PW.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

27 Sty 2011, 08:22

Nie zgodzę się z brakiem sygnalizowania.
19 grudnia wysłałem wiadomość na PW do moderatora vw, a ostatnimi czasy zgłosiłem bodajże 4 posty.
Nie wiem do kogo to trafia i czy ktoś to czyta ale taki fakt miał miejsce w moim przypadku.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2000

27 Sty 2011, 12:40

MotoAlbercik, aby raportowanie konkretnego posta do moderatora (na PW) miało sens przydałaby się funkcja ,,linkowania'' - już widziałem na innych forach taką możliwość ... obok przycisków C i ! jest przycisk ,,link'' kopiujący adres konkretnego posta ... nie trzeba go wtedy szukać ... pozdro ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

28 Sty 2011, 19:27

Do moderki działu "Jakie auto kupić?" został dodany "samurajsj700".

Jeżeli chodzi o użytkownika "jiGsaw" to doszliśmy do porozumienia i myślę że nie będziemy mieli więcej problemów.

Pozostałych użytkowników również proszę o trzymanie się tematu podczas odpowiedzi i unikanie zbędnych sprzeczek.

Każdy ma swoje zdanie które trzeba uszanować odpowiadając w temacie.

PrezesArtek napisał(a):Panowie czy wy nie rozumiecie, że temat jest o czym innym a nie o wytykaniu błędów i wykładaniu swoich racji. Jak się chce porozmawiać o swoich prywatnych relacjach to raczej forum samochodowe o tym nie jest a jak już coś to tylko PW.

Tego się trzymajmy!
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2016

28 Sty 2011, 20:48

Dziękuje za dodanie ArteK, :wink:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70
Typ: Sedan/Limuzyna

29 Sty 2011, 18:33

Moderacja słaba? Toć ja ostrzeżenie przez nadgorliwość dostałem przecież :lol: :lol: :lol:
Spokojnie, panowie, moderacja jest dobra, solidna i bardzo wnikliwa. Fakt, nawet moderator jest najlepszy w tym co go akurat najbardziej interesuje, tak jak każdy z nas.

Często silna moderacja zabija dyskusję. A trole nabijają posty i zwiększają ruch na stronie, a to lubią reklamy :mrgreen:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika