O kulturze na forum.

25 Sty 2011, 21:26

Witam.
W związku z tym co dzieje się na forum a szczególnie w dziale "Jakie auto kupić" bardzo proszę administratora i moderatorów o zwracanie większej uwagi na wypowiedzi forumowiczów. Nie chodzi tu już o pisownię, walory estetyczne czy nierzetelne informacje tylko o brak kultury i obrażanie użytkowników forum. Tak dalej być nie powinno.
Jeśli jeszcze ktoś myśli podobnie to niech się wypowie. Może wreszcie coś się zmieni.
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

25 Sty 2011, 21:47

Przyłączam się.
Wymiana zdań na forum a szczególnie w dziale "jakie auto kupić" przerodziła się we obrzucanie się błotem i wycieczki osobiste, to wszystko jest poprzeplatane paroma konstruktywnymi wypowiedziami aczkolwiek jest ich coraz mniej bo atmosfera nie sprzyja udzielaniu się.
Nie trzeba śledzić tematów a wystarczy wejść do dowolnego z nich by zobaczyć cały ten śmietnik.
Zgłaszanie postów i wiadomości do moderatorów nic nie dają, bo osoby na które składane są zażalenia nadal nie doczekały się żadnej kary co tylko motywuje je do dalszego szkodzenia.
W obecnej sytuacji jako jedyna zasada powinna "pamiętaj forumowiczu młody, że trollowanie nigdy nie wyjdzie z mody"/
Nawet jeśli nie zależy Wam na atmosferze na forum to weźcie pod uwagę, że ludzie odstraszeni jego poziomem po prostu zaczną unikać tej strony a jak spadnie liczba wyświetleń to i reklamodawcy będą mniej zainteresowani umieszczaniem tu reklam, w każdym razie stracą na tym wszyscy.
Liczę, że kolejne osoby podzielą nasze zdanie a moderacja wystosuje stosowne środki zaradcze.
Pozdrawiam
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Sty 2011, 21:56

Ja również popieram kolegów BRODATY, Jasiek90 . Strasznie mnie to irytuje, że ktoś prosi o poradę a po 2 czy 3 sensownych postach wybucha kłótnia o to kto ma rację i jaki samochód jest lepszy. Już mniejsza o to co my myślimy na temat tych którzy się kłócą, ale co mają powiedzieć ludzie którzy zwrócili się z prośbą o pomoc...
Tak nie może być ! Ja nie mówię, że sam jest ok, bo czasami też nie mam racji, a na siłę próbuję bronić swojego zdania. Nie mniej jednak staram się unikać takich sytuacji i dojść do porozumienia.
Aha chciałbym zwrócić uwagę na jeszcze jedną rzecz. Spora część moderatorów po prostu już dawno opuściła to forum i nie zagląda tu przynajmniej dobry rok. Więc prosiłbym aby zostali wybrani nowi moderatorzy, którzy bywają dość często i mogliby mieć kontrolę nad tym co się dzieje na forum.
Pozdrawiam !
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

25 Sty 2011, 22:10

Generalnie popieram kolegów wyżej jednak :

Spora część moderatorów po prostu już dawno opuściło to forum i nie zagląda tu przynajmniej dobry rok.

Lub też rok temu wyłączyła sobie w panelu administracyjnym opcję pokazywania obecności.
Nie zmienia to jednak faktu, że sytuacja w dziale Jakie Auto Kupić modom wymknęła się spod kontroli - cóż dziwnego jak ich nigdy nie ma a wypadałoby aby moderator przynajmniej godzinkę dziennie poświęcił na ogarnięcie swojego działu - taki obowiązek wynikający z pełnionych funkcji.
Podsumowując - forum upadło bardzo nisko, bluzganie błotem, wyzwiska, obrażanie zarówno userów jak i ich rodzin zwłaszcza przez jiGsaw'a jest lekko mówiąc odrażające.
Patrzeć należy teraz tylko na rankingi wyświetleń - jak bardzo będą lecieć w dół.
Żadne szanujące się chociaż odrobinę forum by sobie na to nigdy nie pozwoliło ale jak wspominałem gdzie indziej - moderacja ma nas głęboko w d....
Co z tego że dodano funkcję zgłoś do moderatora jak nikt i tak żadnych konsekwencji z tego, że niektórzy jadą innym ostro po ambicji nie wyciąga, więc ja się pytam po co to było? Doczekamy się wreszcie jakiegoś porządku czy dalej będzie taki chlew jak jest obecnie? Przepraszam za określenie ale sami przyznajcie, jak można to inaczej określić? Wystarczy wejść i poczytać 5-7 tematów od góry i włos na głowie dęba staje.
Moderatorów Bóg wie ile, a porządku zrobić nie ma kto. Napisać do jakiegoś to na odpowiedź można czekać tydzień i więcej, o rezultatach nawet nie wspominając - ostrzeżenie na PW - bo akurat któryś user się tego przestraszy jak wie, że moderacja działa na forum raz na jakiś dłuższy czas - a nawet jeśli coś zrobi to kolejne ostrzeżenie na PW - konsekwencje niesamowicie skuteczne :lol: .
Oby tak dalej Panowie, ciekawe jak nisko to wszystko upadnie. Ja bynajmniej będę się bacznie temu przyglądał, zwłaszcza jak długo będzie trzeba czekać na jakiś odzew ze strony moderatorów.

EDIT:
Mnie również wydaje się że najwyższy czas na zmiany w moderacji.
Popieram całkowicie propozycję wybrania kilku nowych moderatorów którzy poświęcą więcej czasu na ogarnięcie forum niż ci obecni. Jest kilku użytkowników, którzy są już dłuższy czas z nami i są aktywni kilka razy na dzień.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

25 Sty 2011, 22:40

Ja sie tylko moge przyłączyć do tego co już zostalo napisane i poprzeć to w 100%.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2012

26 Sty 2011, 02:22

Witam,

Przydał by się moderator tego działu, macie może propozycje kto mógłby się tym zająć?
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Honda silniki K20 / K24
    Cztery cylindry w układzie rzędowym. Pojemność: 2 do 2,4 litra. Zalety: relatywnie duża moc. Wyprodukowane przez Hondę motory K20 / K24 zasłynęły dzięki systemowi zmiennych faz rozrządu VTEC i do tej pory mają zwolenników ...
    Wyróżnienie w plebiscycie "Auto Lider" dla Audi S7
    Audi S7 zdobyło wyróżnienie w plebiscycie Auto Lider, który jest organizowanych w Polsce przez redakcję tygodnika Motor i miesięcznika Auto Świat. To sportowe z coupe zwyciężyło głosami czytelników i ...

26 Sty 2011, 09:34

Jesłi nikt nie będzie miał nic przeciwko mogę zająć się tym działem :twisted:
samurajsj700
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Czernichów/ Sląska
Auto: Audi A 4/WV golf 2 / samurai
Silnik: 90/70/70

26 Sty 2011, 11:56

Ja nie mam nic przeciwko. Na forum jesteś często, masz łeb na karku, więc ja nie widzę problemu :wink: .
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Rok produkcji: 2005

26 Sty 2011, 12:10

Ja kiedyś chciałem bo tam jestem często codziennie ale cisza po moim wnisoku :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Sty 2011, 13:43

Ja mogę moderować całe forum ( mam takie możłiwości techniczne ) więc również będę tam zaglądał.
Warto też zwrócić uwagę na to, że pojawił się od dawna przez was oczekiwany znaczek przy każdym poście, służący do raportowania. Jak tylko zauważycie w danym temacie posty o których pisaliście, to od razu z niego korzystajcie. Warto również napisać na pw do jakiegoś moda, a ten jak tylko wejdzie na forum to od rozu będzie mógł przeczytać wiadomości i podejmie konkretne kroki.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

26 Sty 2011, 13:51

No niby tak ale do tamtego działu mody rzadko zaglądają tylko jak my zareagujemy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Sty 2011, 14:14

MotoAlbercik napisał(a):Ja mogę moderować całe forum ( mam takie możłiwości techniczne ) więc również będę tam zaglądał.

Nie bądź śmieszny :!:
Ile trzeba czekać na reakcje z Twojej strony i jakie jej efekty wiesz dobrze sam więc pisać tutaj nie będę, o tym jak często zaglądasz na tamto forum również. Wiele razy sygnalizowaliśmy Ci obrażanie przez użytkowników - skutek niemalże zerowy.
Popieram kandydaturę samurajsj700 - być może jakieś efekty w końcu można by wówczas zauważyć.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Sty 2011, 16:18

stasiowski121 - no akurat nie wiem, czy zauważyłeś, ale ja pierwszy generalnie nie obrażam, a co do obrażania rodzin to póki co moja rodzina była obrażona, to mi grożono pobiciem na forum publicznym, gdzie ja nigdy takich akcji nie przeprowadzałem wobec nawet największych dzieci i trollów tego forum, nicków nie będę wymieniał, każdy bardziej kumaty wie o kim mowa. Na każdym szanującym się forum pierwsze skrzypce gra merytoryka wypowiedzi, tylko ciężko ją tu zachować, skoro osób udzielających się i mających jakiekolwiek pojęcie o motoryzacji w dziale jakie auto kupić mógłbym wymienić na palcach 1 ręki, za to nie brakuje dzieci, którym tata kupił modem z neostradą na komunię kilka lat temu, a potem auto na bierzmowanie i które wszystko wiedzą lepiej, pisząc bzdety wyssane z sufitu, nie potrafiące się przyznać do błędu nawet jak poda im się link do literatury zawierającej testy niezależnych ekspertów.
Ostatnio edytowany przez jiGsaw, 26 Sty 2011, 16:23, edytowano w sumie 1 raz
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

26 Sty 2011, 16:22

Tak, jiGsaw, masz rację, warna (drugiego z resztą już) również zapewne masz za niewinność. Wszyscy Ci współczujemy.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

26 Sty 2011, 16:25

Ta sprawa jest wyjaśniana przeze mnie z administratorem.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW