Gdzie w Europie obowiązują winiety na autostrady? To warto wiedzieć! Wybierając się w zagraniczną podróż samochodem, trzeba pamiętać o tym, że bardzo wiele tras po Europie nie jest bezpłatnych. Opłatą objęte są autostrady i drogi szybkiego ruchu. W niektórych krajach, tak jak ...
System 4Control z elektronicznie sterowanymi amortyzatorami Łącząc system 4Control (4 koła skrętne) z elektronicznie sterowanymi amortyzatorami, Renault w skuteczny sposób skoordynowało działanie dwóch kluczowych elementów z punktu widzenia zachowania samochodu ...
"DZIENNIK USTAW RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ Warszawa, dnia 16 grudnia 2014 r. Poz. 1812 ROZPORZĄDZENIE MINISTRA GOSPODARKI 1) z dnia 10 grudnia 2014 r. w sprawie określenia stawek opłaty zapasowej Na podstawie art. 21b ust. 9 ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o zapasach ropy naftowej, produktów naftowych i gazu ziemnego oraz zasadach postępowania w sytuacjach zagrożenia bezpieczeństwa paliwowego państwa i zakłóceń na rynku naftowym (Dz. U. z 2014 r. poz. 1695) zarządza się, co następuje: § 1. Stawka opłaty zapasowej wynosi odpowiednio: 1) 43,00 PLN za tonę ekwiwalentu ropy naftowej; 2) 99,00 PLN za tonę gazu płynnego LPG. § 2. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2015 r. Minister Gospodarki: wz. J. Pietrewicz"
E95 - 4,29 - Stacja Auchan Krasne, Stan na dzień 07.01.2015r. Chciałem żeby jeszcze staniało chwilowo było 4,28 ale chciałem poniżej 4zł i chyba się nie doczekam. Zatankowałem niedawno z taką ceną za 100zł do mojego opelka na gaz:) Niech on troche ma tego paliwa,napewno mu nadmiar nie zaszkodzi a i pompa nie ucierpi
To ja zapodam taką ciekawostkę bo nie wiem czy wiecie ile może kosztować litr benzyny najtaniej. Wydaje się to nieprawdopodobne, ale jest taki kraj, gdzie litr kosztuje 3 grosze. To Wenezuela, która ma największe na świecie rezerwy ropy naftowej.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.