REKLAMA
Nie wiem czy to dobry dział, ale pytam też m.in. o ubezpieczenie. Kupiłam Cinquecento '97r 900mmc benzyna, chcę jak najszybciej załatwić wszystko, co potrzeba tylko nie wiem w jakiej kolejności, żeby było jak najszybciej?
Z tego co wiem muszę:
1. Urząd Skarbowy- opłata za umowę kupna sprzedaży (Kraków, Wadowicka)
2. Dział komunikacji- zgłoszenie zmiany właściciela pojazdu i zmiana tablic rejestracyjnych (poprzedni właściciel miał auto przez miesiąc i kilka dni więc opłacił tylko w urzędzie skarbowym, nie zmieniał tablic czy mimo to mam na to miesiąc?) (czy mam jechać z samymi odkręconymi tablicami tam a auto zostawić bez tablic pod blokiem czy nie?) (Kraków, Wielicka)
3. AC, wiem, że facet miał OC w PZU, więc muszę tam zostać, żeby nie utracić, bo opłacił do 1.04.2010r. a czy w takim razie AC taż tam muszę załatwiać? Gdzie będzie najkorzystniej? Jakie dokumenty będą mi potrzebne? Czy mogę to załatwić w dowolnym najbliższym punkcie?
4. OC- czy muszę się zgłosić do PZU żeby dopłacić ile będzie trzeba? Czy mam na to jakiś wyznaczony czas?
5. Przegląd jest do stycznia 2010.
Proszę o podpowiedź w jakiej kolejności mam to wszystko zrobić, chcę załatwić jutro jak najwięcej, żeby mieć z głowy. O czymś zapomniałam?