OC na siebie, rejestracja na starego wlasciciela

25 Cze 2015, 22:20

Nie zdazylem przerejestrowac auta bo jestem za granica (stary wlasciciel widnieje w dowodzie rej) a mam na siebie juz tym autem od dzisiaj OC, teraz co w wypadku kontroli za granica...? Dopierdziela sie ze to nie moje auto a OC moje czy nie bedzie problemu?
PogonFan
Nowicjusz

Auto: BMW E36
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

26 Cze 2015, 10:33

Jeśli chodzi o OC to z tego powodu nie będziesz miał problemów, najważniejsze jest to czy jest opłacone i czy masz ze sobą polisę.
W przypadku rejestracji na inna osobę to tutaj może być gorzej, bo teoretycznie aby poruszać się "cudzym" pojazdem za granicą musisz mieć notarialne upoważnienie od tej osoby. W Twoim przypadku jednak powinna wystarczyć umowa-kupna sprzedaży jeśli kupiłeś i jeszcze nie zdążyłeś przerejestrować.

Ja np. miałem problemy żeby przejechać przez granicę do Ukrainy bez upoważnienia od właściciela, przy powrocie nikt już tego nie sprawdzał.

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na wybojach przede wszystkim płynnie
    Jeśli kierowca znajdzie się na jezdni o nawierzchni nierównej, zniszczonej czy po prostu na polnej drodze pełnej wybojów, powinien przede wszystkim zastanowić się, czy do celu może dojechać inną trasą. Gdy nie ...