OC problem przy zmianie właściciela

20 Paź 2008, 13:08

Witam wszystkich.
Mam taki problem minowicie kupiłem samochód którego OC (Hestia) jest ważne do końca marca przerejestrowałem oraz poszedłem do agenta żeby napisać aneks do umowy. Składka była placona w całości pani powiedział mi że nie ma żadnej rekalkulacji tylko że aneks trzeba wysłać do sopotu do siedzimy hesti i w ciągu miesiąca go otrzymam.

Czy mogę jeździć na tym OC jeżeli już przerejestrowałem auto ale czekam na aneks?

W dodatku za 10 dni kończy mi się ważność dowodu tymczasowego i moje pytanie czy będę go mógł wymienić bez tego aneksu?
hopfer
Nowicjusz

21 Paź 2008, 21:11

Coś cię chyba ta miła(bądz niemiła) pani oszukuje.Aneks do umowy spisuje agent i nigdzie nic nie trzeba nic wysyłać.Mało tego - pani musi ci wyliczyć różnicę w składce i musi ci powiedzieć,ile musisz dopłacić(różnica w zniżkach między tobą a poprzednim właścicielem).Nie może być tak,że ty coś podpiszesz,oni gdzieś to wyślą i dopiero powiedzą ci o kwocie dopłaty.Brat też kupił samochód,który był ubezpieczony w Hestii i spisanie aneksy trwało 5 minut.Chyba,że Hestia w ciągu pół roku zmieniła przepisy.Ale wątpię w to,ponieważ samochód przez ten okres,kiedy oni to wysyłają i przyślą,bedzie teoretycznie bez ubezpieczenia.A na to nie pozwalają przepisy.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Spadek zarejestrowanych samochodów. Prognoza 2021
    Grudzień 2019 - 555 598 zarejestrowanych samochodów. Prognoza 2020 - delikatny spadek liczby zarejestrowanych pojazdów o DMC do 3,5t po rekordowych wynikach z 2019 roku. Marzec - zamknięcie gospodarki i globalna ...