Ocena auta Fiat Punto II Pilne

31 Sie 2014, 08:00

Witam, właśnie dzisiaj jade obejrzeć auto , mam blisko bardzo i proszę o opinie czy warto ?
Oto link: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dziękuje z góry i pozdrawiam :)
Dominik71
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 04 12 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Volkswagen Golf V
Silnik: 1.9 TDI 90KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

31 Sie 2014, 08:05

Do perfekcyjnego stanu to mu daleko. Cena niska, więc auto kupione za kilkaset euro + koszt przywozu. Na pewno jest do poprawek lakierniczych, to tu tam odprysk, rysa, wgniecenie. Oglądnij dobrze spód, czy nie pognity, czy może poszefcowany z kitu na handel. Zwróć uwagę na silnik czy nie myty. Na wspomaganie "city" czy dobrze pracuje, bo ono często sie psuło. Prawdopodobnie to może być rzęch, bo dla mnie to cos za tanie. Licznik cofany na 100%
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

31 Sie 2014, 08:13

Dziękuje za odpowiedz. Obserwowałem te auto i była z początku cena 5 tyś. A widzisz tam może te odpryski i wgniecenia ? I wiesz czy może jest w niedzielę otwarta stacja diagnostyczna ?
Dominik71
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 12 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Volkswagen Golf V
Silnik: 1.9 TDI 90KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

31 Sie 2014, 08:49

Obejrzyj dokładnie podłogę i progi , to najsłabszy element punta . Zajrzyj pod koło zapasowe , jesli jest tam rdza , lub świeże naprawy to podłoga i progi sa w podobnym stanie .
Klima na bank nie działa . Sprawdź sworznie wahaczów , jesli wybite czeka Cie wymiana całych wahaczów bo są na stałe zespolone ze sworzniami . Ja bym jednak unikał aut od handlarzy .
marco84
Początkujący

Miejscowość: Nowy Sącz
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1,2 8V 60 KM
Paliwo: Benzyna

31 Sie 2014, 09:16

Miał coś z tyłem bo klapa z lewej strony dziwnie odstaje. Wogóle ponad 1700wyświetleń,młody rocznik,dobre wyposażenie,niska cena i dalej brak chętnych?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Sie 2014, 10:02

Było za 5 koła.. teraz za 3700 i jeszcze pewno spuści. Nikt normalny kto sprzedaje dobre auto tyle Ci nie zejdzie :!:
Sprowadzenie 1k + zarobek 1k = 2k
3700 - 2000 = 1700zł
1700/4 = 425 ojro.
Teraz zobacz jakiego Punciaka za tyle kupisz w DE
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Vision RS - innowacyjne wnętrze
    Usportowione i wykonane z produktów najwyższej jakości – takie jest wnętrze Skody VISION RS. Kompaktowy, oddający dynamicznego ducha model RS można już teraz obejrzeć na udostępnionych przez markę szkicach i ...
    Stacja tankowania wodoru w Belgii
    Belgia dołączyła do stale rozrastającej się europejskiej sieci stacji tankowania wodoru. Pierwsza publiczna stacja została uruchomiona na terenie Toyota Motor Europe w Zaventem pod Brukselą. To wydarzenie otwiera Toyocie ...

31 Sie 2014, 10:56

Tak jak barol powiedział liczba wyświetleń mówi wszystko o tym samochodzie
Coś ostatnio często pojawiają się auta z Za-cia :wink: szkoda tylko, że większość to złomy
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004