Ocena autka

22 Maj 2020, 18:53

Witam prosilbym o opinie czy warto takie autko w tej cenie kupic bo grubo przekracza moj wstepny plan ale w moim regionie ciezko o cos ciekawego.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]?
Tak niby chodza od 23 do 29 tys w zaleznosci od rocznika przebiegu. Zapewne przedstawiciel jakis jezdzil bo spory przebieg jak na rocznik albo sie myle.

A moze lepiej cos takiego [link do oferty na Olx wygasł]

Chyba ze lepiej astre kasa podobna tylko rocznik bedzie starszy chodz z ty tez roznie bywalo ze astra w cenie corsy byla. Na co bardziej zwracac uwage na rocznik czy przebieg ??.
Czy autko jak ma wiekszy przebieg w krotkim czasie to wplywa to zle na niego czy raczej nie ma znaczenie ?
matinek
Początkujący

Auto: nie mam

22 Maj 2020, 19:06

powiem szczerze że i rocznik i przebieg, ale przede wszystkim serwis jest istotny,
Dlaczego?
Dlatego że bywały auta które miały niecałe 100 tys i już silnik ma np. obróconą panewkę...bo ktoś oleju nie wymienił.
A bywają identyczne ale ma 250 tys i wszystko pracuje bdb.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

04 Cze 2020, 17:54

Wirtam co sadzicie o takich autach warte cos sa ? Ceny sie wachajas od 20 do 25 tys.
Takie dla przykladu, czy wiekszy przebieg w krotkim czsie jest zly dla auta czy nie ?. Czy lepiej jak auto majace 150tys przevoegu np ma 10 lat zamiast 4.
Ja duzo kilometrow bym nie robil wiec kolejne 100tys pewnie w 10 lat bym zrobil dopiero.
Ostatnio edytowany przez mike, 04 Cze 2020, 18:19, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Możesz bez problemu kontynuować poprzedni temat
matinek
Początkujący

05 Cze 2020, 23:53

A dodatkowe pytanko o fiesta z silnikim 1.4 podobno na pasku nie lancuzku warto ? Bo znowu ta na lancuszku slaby silnik ma a mysle ze powyzej 90 blizej 100koni bylo by lepsze niz takie 1,2 80KM ?.
matinek
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowanie z tylnego siedzenia - backseat driver
    Niechciane komentarze i wskazówki czy ostentacyjne wzdychanie z niezadowolenia – to typowe zachowania osoby, którą po angielsku nazywa się "backseat driver", co oznacza kierującego z tylnego siedzenia. ...
    Trzymaj się swojego pasa!
    Jazda po wyznaczonym pasie ruchu to podstawa bezpiecznego pokonywania zakrętów. Wyjeżdżanie kierowcy poza jego pas grozi zderzeniem czołowym. Wiele osób zapomina również, że mają obowiązek trzymać się ...