Ocena Focusa na szybko jutro moge go kupić

27 Mar 2010, 17:50

Witam prosiłbym o opinie na temat focusa na zdięciach jutro mam spotkanie i szczerze to mam ochotę go kupić:
rocznik 2002
przebieg 121000
do wzięcia za około 3900 euro

[link do lacentrale.fr wygasł]

co o nim myślicie warto ???
christoph985
Nowicjusz

Miejscowość: Polskaa

27 Mar 2010, 17:53

Myśle że warto,po fotkach nie widać nic nie pokojącego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Mar 2010, 17:59

Fotki nie podpadają nawet jeśli bity to dobrze zrobiony
Fuckir
fuckir
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz

27 Mar 2010, 22:15

Mi tez ze zdjęć wydaje sie być w porządku zobaczymy czy tak bedzie w rzeczywistości jutro jadę go oglądać myślę ze jak będzie wszystko ok lub jakieś małe szczegóły to moze go wezmę i jeszcze cos się utargować uda ale jak to mówią próbuje zachować spokój bo już kiedyś kupilem bitego z każdej strony bo bylem napalony dzięki za opinie
christoph985
Nowicjusz

27 Mar 2010, 22:35

nawet jeśli bity ale dobrze zrobiony to chyba go nie dyskwalifikuje.... moje auto kupowałem ze świadomością że był uderzony (widziałem zdjęcia sprzed naprawy) minęły 4 lata i żadnych problemów przez to nie ma
Fuckir
fuckir
Początkujący

Miejscowość: Bydgoszcz

27 Mar 2010, 23:42

Ten rocznik to za drogi i to jeszcze z francji . Za ta kase to znajdziesz nawet z 2004r a Tobie polecaja z 2002r.

Popatrz na tego. Tylko ze to sedan. Jaki rocznik i kilometraz

[link do leboncoin.fr wygasł]
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

27 Mar 2010, 23:45

Z tego pamiętam to autor tematu mieszka we Francji więc auto ma praktycznie pod nosem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

27 Mar 2010, 23:48

To jak mieszka we francji to niech jedzie na przetargi policyjne.

Za 4000euro to spokojnie mozna 2005 rocznik wyrwac.

Zanim go kupisz to sie dowiedz jaka ma historie z mandatami.
RNI
Aktywny

27 Mar 2010, 23:58

Ja powiem tak cena jak da rade to do zbicia ale mimo to uważam że auto jesli jest faktycznie w bdb stanie i nie ma nic nie pokojącego to cena jak najbardziej na miejscu i tak wiem że za te pieniądze można znaleść młodszego Focusa ale ten dośc ciekawie wygląda.Zresztą w Polsce podobnie cenowo też stoja.
Barol
Awatar użytkownika

28 Mar 2010, 00:07

Za drogi.

Powiem tak. W 2005r kupilem focusa sedana z peknieta przedna szyba za 3000euro byl z roku 2001.

Czyli to byl 4latek. Silnik 2.0 B.. Koszt naprawy czyby 260euro.

Sprzedalem go za 26tys. zl..

A tu jest za niby 3500 i to ma juz 8lat.

Zreszta jak kto chce. Jak mu sie podoba niech bierze.

Ale pamietaj z mandatami. Wlasciciel nowego auta jak go nabyl no to tez i mandaty przechodza na niego razem z autem co na nie staly.
RNI
Aktywny

28 Mar 2010, 10:00

Witam ponownie dzięki za wszystkie opinie co do tego czy jest drogi czy nie to raczej normalna cena we Francji szukam tutaj już samochodu od dobrych kilku miesięcy i wiem ze jest tu ciężko coś takiego znaleźć do 4000 tys euro w dobrym stanie niestety to nie Niemcy a co do sedana to się zgodzę tylko ze ja mam konkretne wymagania hatchback i po lifcie. Co do aukcji komorniczych itp to wiem o co chodzi i mam znajomych tam kupują tylko że na takiego focusa jakiego ja chce żeby się trafił trzeba swoje odczekać tam sie kupuje to co jest a z zadłużeniem też właśnie słyszałem że trzeba tego pilnować bodajże papier który potwierdza że auto jest bez zadłużenia nazywa się no "non gage" patrzyłem na stronie eurotaxu jak jest notowany taki focus w Polsce wychodzi koło 15000 zł czyli mnie wiecej podobnie dzięki za opinie
christoph985
Nowicjusz

28 Mar 2010, 13:37

Heh, rok temu wcale nie najładniejsza Foka tyle, że w 1.8 TDDI z 1999 roku kosztowała na wschodzie Polski niecałe 16 tys. zł. :lol:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Mar 2010, 14:33

nie wiem jakie wy macie wyobrazenia ale jezeli tanie auta z zachodu europy sa z reguly w masakrycznym stanie... te lepsze nie trafiaja na export
mimo to jestem zwolennikiem sprowadzania aut uzywanych z zachodu europy- tych drozdszych sa po prostu w lepszym stanie niz te poflotowce z salonu PL :wink: wole zaplacic wiecej ale za cos serwisowanego i zadbanego- to procentuje w przyszlosci
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

28 Mar 2010, 18:48

Witam zapłaciłem za niego zaliczkę oglądnąłem go dokładnie ze znajomymi ma parę rysek ale w tym wypadku to raczej plus pali ładnie jeździ też żadnych niepokojących oznak opony michelin w bardzo dobrym stanie odbieram go dopiero po jutrze bo muszę ubezpieczenie załatwić dzięki za opinie jeszcze raz
christoph985
Nowicjusz

28 Mar 2010, 19:32

To jeszcze ktoś w Polsce zaliczki praktykuje? Komisy wypchane po brzegi i Wy zaliczki płacicie? Nie ten to inny, bez łaski. :roll:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika