Ocena Ford Mondeo MK4

16 Mar 2017, 09:59

Witam,

Proszę o ocenę konkretnego ogłoszenia, dzisiaj oglądam to autko. Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Czy ten model ma jakieś typowe problemy?

link- [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Cirrus
Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Fiat Bravo II
Silnik: 1.4 T-Jet 120 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

16 Mar 2017, 19:37

Jeśli masz zamiar robić nim 10kkm rocznie (podejrzewam, że na krótkich odcinkach) to prawdopodobnie spotkają Cię usterki typowe dla diesli - trzeba też wziąć pod uwagę dość niski przebieg - podejrzewam, że jeśli prawdziwy to również nabity na krótkich odcinkach, na niedogrzanym silniku.

Z zewnątrz wygląda fajnie. Trzeba tylko brać pod uwagę czy odpowiada Twoim potrzebom (diesel)
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

17 Mar 2017, 10:59

Nie ukrywam, że pochodzenie auta i niski prawdziwy przebieg jak na diesla mnie trochę skusiły. Maksymalnie rocznie robię 15 tyś, z tym że sporo dłuższych tras do Niemiec, natomiast mieszkam w małym mieście które w 15 minut da się przejechać, korki rzadko występują. Jednak po oględzinach odpuściłem. Lewy błotnik z przodu był lakierowany po parkingówce. To bym jeszcze przeżył. Niestety prawy błotnik, zderzak i kratka grila zostały wymienione po przygodzie z rowem. Niestety o wypadku sprzedający powiedział dopiero jak postanowiłem podjechać na stację diagnostyczną.

Benzyna w segmencie C byłaby dla mnie odpowiedniejsza, jednak ciężko mi idzie szukanie auta. Z braku ciekawych ofert rozglądam się już za każdą w miarę sensowną.
Cirrus
Nowicjusz

Miejscowość: Słupsk
Prawo jazdy: 0- 0-2007
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Fiat Bravo II
Silnik: 1.4 T-Jet 120 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

AFT - Alternative Fuels Technology
    Rynek branży paliwowej nieustannie poszukuje technologicznych rozwiązań, które pozwolą zasilić auto w sposób jeszcze bardziej nowoczesny oraz dostosowany do norm ekopolityki. Nowe targi paliw alternatywnych ...
    Ekologiczny samochód – to może się opłacić
    Chociaż zanieczyszczenie środowiska to problem, z którym borykamy się już od lat, obecnie coraz więcej ludzi, firm i władz publicznych stara się coś z tym zrobić. Świadomość ekologiczna rośnie, a to jeden z głównych ...