Ocena Groupona instalacji gazowej do Opla Astry

16 Wrz 2015, 13:26

Witam serdecznie, przeglądając internet trafiłem na ofertę instalacji gazowej na Grouponie http://www.groupon.pl/deals/patkar-auto-gaz . Możliwe do wyboru instalacje to LPG Agis oraz LPG Optima ECO. Tu moje pytanie - czy warto w ogóle się tym interesować i czy powyższa oferta jest korzystna?

Dopiero się rozglądam za kupnem samochodu, obecnie mam na oku różne modele Opla Astry z silnikami: 1.4, 1.6 8V, 1.6 16V oraz 1.8. Czy warto którąś z powyższych instalacji zamontować do Astry? Jeśli nie to jaką byście rekomendowali?
other
Nowicjusz

Auto: Nie mam

16 Wrz 2015, 18:08

Witaj, jeśli chodzi o tego typu oferty to zakłady mające zbyt na swoją pracę tego nie robią (czyt. montują instalację gazowe dobrze i bardzo dobrze, nie muszą reklamować się w ten sposób bo z reguły działają z polecenia i mają duże obłożenie terminów - to się chyba tyczy większości firm usługowych w tej branży). Więc tego typu promocje sobie daruj, gra nie warta zachodu, bo później się okaże, że coś z taką instalację nie tak. Jeśli chodzi o drugą część Twojego pytania to moim zdaniem wszystkie silniki od 1.6 w górę, są na tyle standardowe (jeśli mogę użyć tego określenia) że większość zakładów nie będzie miała problemów z instalacją. Jeśli chodzi o instalację to mogę Ci polecić taką na której sam jeżdżę czyli BRC Sequent 24 (lub nowszy model Sequent 32) obecnie najtrwalsze na rynku.
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG

07 Paź 2015, 13:00

Nie ufałbym zakładom, które muszą się bawić w groupona, dobry zakład broni się sam, bez tego typu ofert... Ja mam dobrego gazownika, jak chcesz, to pisz na priv
Lambonici
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 10 1982
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Seat Alhambra
Silnik: 2,0
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ibiza FR testowana przez Marcina Dorocińskiego
    Nowy SEAT Ibiza hiszpański przedstawiciel segmentu B jest dostępny na rynku od niedawna w nowej generacji. Nie mogło to pozostać bez odpowiedzi Marcina Dorocińskiego, na co dzień jeżdżącego 211-konnym Leonem FR. Auto, które ...
    Uważajmy na rowerzystów bo to jeszcze nie koniec sezonu
    Wrzesień zaskoczył w tym roku wysokimi temperaturami i wszystko wskazuje na to, że utrzymają się one do końca miesiąca. To dobra informacja dla rowerzystów, dla których oznacza to dłuższy sezon rowerowy. Kierowcy ...