! Ocena ofert lub inne auto do 6tyś !!!

23 Lut 2014, 16:12

Witam !
zastanawiam się nad kupnem Seata Ibizy II fl 1.9TDi. Chciałbym się Was zapytać czy warto kupić ten samochód ?? na co zwracać uwagę przy kupnie itd . Mam na oku dwie oferty :

[link do Tablica wygasł]

[link do Tablica wygasł]

który z tych samochodów wydaje się wam lepszy na pierwszy rzut oka ???

A jeśli odradzacie mi kupno Seata Ibizy jakie auto polecacie do 6 tyś zł?
Wczaśniej jeździłem Golf-em III 1.9D byłem bardzo zadowolony z jego użytkowania a szczególnie z dostępności i cen części. Przez 4 lata wymieniłem oleje, klocki filtry itd. nic więcej.
Mam nadzieje, że coś mi doradzicie :)
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez BAZAR 24 Lut 2014, 15:30, edytowano w sumie 2 razy
BAZAR
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 12 1993
Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: Nie mam

23 Lut 2014, 16:56

1. A ta to malowana sprayem z castoramy :?: :lol:
2. A tu to w środku chyba stado świń wozili :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

23 Lut 2014, 17:07

Ta pierwsza nie wiem czy malowana ale nie wydaje mi się. A co do drugiej to masz racje jakoś nieprzyjemnie to wnętrze wygląda, i jeszcze na co zwróciłem uwage to inny kolor lamp z tyłu na klapie była bita ???? :?
W cenie do 5-6 tyś co byście polecili :oops: nie mam jakiegoś typu auta jaki mi się podoba, zależy mi na tym żeby był dość tani w eksploatacji, miał chociaż klime no i rocznik nie za stary 97+
Dodam jeszcze, że od czasu do czasu tym autem będzie poruszać się 50 letnia kobitka więc myśle że hatchback bedzie dobrym wyjściem :mrgreen: . Jestem z woj. Dolnośląskiego mieszkam ok 50 km od Wrocławia :)
BAZAR
Nowicjusz

23 Lut 2014, 17:15

BAZAR napisał(a):Ta pierwsza nie wiem czy malowana ale nie wydaje mi się

No bez jaj, przecież to już na pierwszym zdjęciu widać... Poza tym ta kierownica, ten mieszek, te wieśniackie lusterka i te lampy :lol:

Zobacz na te
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

23 Lut 2014, 22:26

Żeby ino ta pierwsza była malowana sprayem :mrgreen:
zobacz na tą oferte [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Lut 2014, 14:37

Dzięki koledzy za waszą pomoc, bardzo spodobał mi się ten Peugeot 306 ale znalazłem jeszcze takiego fordzika blisko mnie zobaczcie i ocencie :

[link do Otomoto wygasł]
Pozdrawiam!!
BAZAR
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Land Cruiser 1953 rok
    W 1953 roku w ofercie marki pojawia się nowy model: terenowa Toyota BJ, która niedługo później została przemianowana na Toyotę Land Cruiser – w odpowiedzi na brytyjskiego rywala, jakim wtedy był Land Rover. ...

24 Lut 2014, 14:42

Focus za 4,800 :shock: Ty naprawdę złoma szukasz...
Koniu
Forumowicz VIP

24 Lut 2014, 15:26

Nie wiem, nie znam się tak dobrze na autach. Przedstawiłem tylko swoją propozycje, ale dzięki za twoją opinie, bedę na pewno miał ją na uwadze :) Cóż szukam dalej... :bored: i troszeczkę zmieniam kryteria poszukiwań: 8) dowolne nadwozie tylko nie kombi, chyba jednak silnik benzynowy lub ewentualnie do tego gaz ( porada znajomego mechanika powiedział,że są poprostu tańsze w ewentualnych naprawach :?: :!: ) Wielkość auta nie ma większego znaczenia ( lecz wolałbym jakieś większe, wiadomo komfort jazdy )nie zależy mi na bagażniku( bedę woził czasami jakieś torby z zakupami itp.) z tyłu raczej sporadycznie ktoś będzie jeździł, więc też nie wymagam dużo miejsca,. No i budżet tak jak wcześniej pisałem do 6 tyś max no i rocznik 98+. Auto głównie bedzie mi służyć jako dojaz do pracy ( 80%- trasa ). Co do wyposażenia - wystarczy mi klima no i żeby chciaż szybki były otwierane elektryczne, wspomaganie kierownicy napewno się przyda jak i abs to w zasadzie tyle co wymagam.No i wiadomo ma być dosyć ekonomiczne i bezawaryjne:)
Wiem, że dużo wymagam za tę kwotę,lecz myślę, że razem z Wami uda mi się znaleźć coś konkretnego :mrgreen:
Pozdrawiam i z gory dziękuję, za pomoc !!!
BAZAR
Nowicjusz

24 Lut 2014, 15:41

Na Focusa trzeba mieć 8k :wink:
Ode mnie Megane I po lifcie lub Laguna I po lifcie :) Linki przykładowe. Auta dobrze znoszą gaz :)
Koniu
Forumowicz VIP

24 Lut 2014, 16:42

Laguna odpada, miałem okazje pojeździć tym autem, nie zachwyciło mnie. :/ Natomiast meganka chyba byłaby najlepszym rozwiązaniem jak dla mnie. Tylko jaki silnik ??czytałem troche, że najlepszy to chyba 1.6 benzynka. A jeszcze jakieś inne propozycje ??

1. [link do Tablica wygasł]
Ostatnio edytowany przez BAZAR, 24 Lut 2014, 17:06, edytowano w sumie 1 raz
BAZAR
Nowicjusz

24 Lut 2014, 17:01

To jest Megane coupe którego za 5k nie kupisz.. :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

24 Lut 2014, 17:46

A jeszcze jakieś inne auta godne polecenia w tej cenie i spełniające moje oczekiwania ?? :oops:
BAZAR
Nowicjusz

24 Lut 2014, 22:07

A może Fiat Bravo/Brava?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

24 Lut 2014, 23:45

właśnie też rozglądam się za tym fiacikiem, opinie jakie czytałem były raczej pozytywne zbliżone do meganki. Narazie rozglądam się za meganką I po lifcie, właśnie fiatem bravo/brava, toyota corolla e11 (przed liftem znajde w tej cenie ) no i jeszcze zastanawiam się nad lanosem silnik 1.6 czy to dobry wybór ??? .Jestem strasznie nie zdecydowany im więcej czytam szukam to cały czas coś innego wychodzi :? może jakieś inne modele jeszcze ktoś poleci :?:
BAZAR
Nowicjusz

25 Lut 2014, 00:17

BAZAR napisał(a):toyota corolla e11 (przed liftem znajde w tej cenie )

corolla e11 za 6k? zapomnij
dominik89
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Liverpool
Auto: bmw
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009