Ocena ogłoszeń dla Forda Mondeo MK4

23 Lis 2023, 18:24

Jeśli temat jest w złym dziale to proszę o przeniesienie.
Chcę kupić Mondeo MK4 w wersji z silnikiem 2.5T.

1. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/f ... FXWGA.html

2. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/f ... FSZ99.html

3. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/f ... FWUqx.html

Szczególnie interesują mnie 2 pierwsze ogłoszenia.
W pierwszym ogłoszeniu jest włożony worek pieniędzy ale trochę mi nie pasuje stan auta i tyle wymienionych rzeczy przy takim przebiegu.
Mógłby się ktoś wypowiedzieć znający się bardziej w temacie?
rogaming
Nowicjusz

23 Lis 2023, 22:05

Chyba najbardziej uczciwe ogłoszenie jakie widziałem przez ostatnich kilka miesięcy i chłopu nie pasuje, że za dużo części jest wymienionych :mrgreen:

Dwa pierwsze warto zobaczyć, trzeci zwieśniaczony wybitnie, strzały z wydechu w mondeo kombi :mrgreen:
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

23 Lis 2023, 22:21

Sorry, nie dopisałem. Miałem na myśli stan auta jak na taki przebieg.
Stan kiery, wymienione fotele i masa obcierek/uszczerbków na lakierze. Ja wiem, ze to jest już 17letnie auto zaraz ale drugie ogłoszenie ma podobny przebieg a sam środek jest w o niebo lepszym stanie.
rogaming
Nowicjusz

23 Lis 2023, 22:22

franccc napisał(a):Chyba najbardziej uczciwe ogłoszenie jakie widziałem przez ostatnich kilka miesięcy i chłopu nie pasuje, że za dużo części jest wymienionych :mrgreen:

Dlatego ja gdy kupowałem np. samochód uszkodzony mechanicznie i czasami pakując 10 000-15 000 w naprawę nie wypisywałem tego ... dlaczego?
Bo jak 2-3 klientom powiedziałem że np. silnik rozebrałem co do 1 śrubki i wymienione panewki, pierścienie, wszystkie uszczelki i uszczelniacze, zawory itp. itpd... to klient uciekał szybciej z placu jak przyjeżdżał :lol:
a teraz nikt nic nie wie, to paradoksalnie wcale nie jest zaleta przy sprzedaży...bo faktycznie mógł kupić samochód w kiepskiej kondycji technicznej i go po prostu naprawić :lol: a nie że dołożył :lol:
toyman40
Stały forumowicz

23 Lis 2023, 22:35

Niezrozumienie, nie mam nic przeciwko. Chodziło mi tylko o stan wnętrza sugerujący na jednak dużo większy przebieg.
rogaming
Nowicjusz

23 Lis 2023, 23:27

rogaming napisał(a):Stan kiery, wymienione fotele i masa obcierek/uszczerbków na lakierze.

Jest masa innych zmiennych wpływających na zużycie poza przebiegiem. Auto parkowane na ulicy będzie miało o wiele wiecej uszkodzeń lakieru niż takie trzymane w indywidualnym garażu. Fotel pod dvpą gościa ważącego 130 kg zużywa się inaczej niż pod takim co waży 70. Kierownica, którą kręci kobieta z długimi paznokciami i masą kremu na rękach też wygląda inaczej niż taka użytkowana przez faceta. Juz nie mówiąc o różnicy w zużyciu podczas jazdy trasa vs miasto
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Octavia - sukces marki ostatniego dwudziestolecia
    Octavia jest podstawą powodzenia SKODY. Model ten przyniósł sukces marce w ciągu ostatniego dwudziestolecia. W 2012 roku auto zostało uznane za bestseller SKODY, stanowiąc aż 44 proc. jej światowych dostaw. SKODA Octavia ...

23 Lis 2023, 23:37

rogaming napisał(a):Chodziło mi tylko o stan wnętrza sugerujący na jednak dużo większy przebieg.

Ludzie nie wiedzą na co mają zwracać uwagę.
Nie popatrzysz na pracę silnika i realny stan silnika, jak pracuje, jak przyspiesza, skrzyni biegów, zawieszenia, osprzętu...tylko będzie się gapił na kierownicę i ile jest rysek na lakierze :lol:

Tu miałem Astrę która miała 99000km a kierownica zjedzona jakby wygłodniałe psy siedziały w aucie :lol:
toyman40
Stały forumowicz