Ocena ogłoszeń. Porady. Poszukiwania :)

22 Mar 2018, 02:45

Siemanko. Ostatnio wrzucilem krotkiego posta na temat Mondeo Mk 3. Idąc tym tropem porozglądałem się troszkę po ogłoszeniach kompletnie orientacyjnie w moich bliższych okolicach i jest spory wysyp tych Mondeo do 7k. Co mnie osobiście zdziwiło. Poniżej rzucę dwa ogłoszenia które wpadły mi w oko.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - wiem, komis, ale autko nie wygląda tragicznie. Drzwi nie podchodzą rudą bo tegoż nie widać. Nie wygląda na ulepa jak na moje oko, nie wiadomo jak mechanicznie, ale tragedii nie ma. Cos za schludne wnętrze i to budzi mój nie pokój ale no nie wiem. No i przebieg grubo ponad 250 tys, ale nie wiadomo czy nie krecony :shock:
[link do oferty na Allegro wygasł] - po krotce, co tu pisać w opisie pare wymian, dosc schludnie wygląda, ruda nie rzuca sie w oczy, jedynie te wycinki w tylnej klapie na glosniki mlodego gniewnego.
Glowne zalety to ceny i bliskość ofert. Czysto obiektywne patrze na to gdyz orientacyjnie szukalem jakichs mondeo zeby zobaczyc czy wgl istnieja w tej okolicy. Czekam na wasze opinie, mam nadzieje ze nie zliczujecie mnie za ten temat.
Ale skoro juz przeczytacie to w sumie jestem ze slaska i szukam czegos do max 7tys. Preferowany model to wlasnie Mondeo MK3, nie wiem dlaczego ale odkad ukazal sie moim oczu tak jest to moje male nie spelnione marzenie :naughty: . Mimo to jestem otwarty na propozycje, lecz absolutnie nie biore pod uwage aut typu corsa, punto, clio etc. Zle sie czuje w tak malych autkach :)
MateuszLas
Nowicjusz

Auto: Nie mam

22 Mar 2018, 11:50

1.Jak masz niedaleko to możesz podjechać obejrzeć bo przyzwoicie wygląda.
2.Też ciekawie się prezentuje.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Mar 2018, 19:38

Jak ktoś przegląda niech podrzuca jakies propozycje :) Cena do 7 tys, slask i okolo plus 40km mozna by dojechac. Interesuja mnie jak pisalem zleksza wieksze samochody :) Moze cos ciekawego podrzucicie :)
MateuszLas
Nowicjusz

23 Mar 2018, 00:34

Obejrzyj te Mondea a ewentualnie póżniej się coś poszuka :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Mar 2018, 23:22

Siemanko. Z braku czasu niestety nie zachaczyłem o to mondea ale z tego co widze to nadal wisza ogłoszenia :D
Jednakze ja tu do was z jednym szybkim pytankiem. Znajoma dziewczyny chce sprzedać golfa 4 1.6sr, rok 98 przebieg cos kolo 230k. Co myslicie o tym samochodziku. Tak wiem przeczy to moim zalozeniom powyzej, ale generalizujac potrzebuje auta na juz i mieszcze sie w tym budzecie na ta chwile, cena jaka sobie za niego woła to 4700. Na ta chwile na auto mam 5, bo te 2 kafle mialbym w okolicach czerwca. Tak jak mowilem calkowicie orientacyjnie aktualnie ogladam autka. Przechodzac do sedna co myslicie o " gulfie " 4 w silnik 1.6 sr benzyniaku, na co zwrocic ùwage gdybym chcial go obejrzec i czy wgl w budzeciu 5k zwrocic na niego uwage.
Ps: do auta mam 3 min zeby go obejrzec wiec dlatego mnie to zainteresowalo hah. Pozdro
MateuszLas
Nowicjusz

29 Mar 2018, 15:49

Jak w dobrym stanie to bierz tylko pamiętaj że 1.6 nie należy ani do dynamicznych ani oszczędnych.
Barol
Awatar użytkownika