Ocena ogłoszenia Astra H

24 Gru 2018, 18:17

Witam
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Czy warto interesować się tym samochodem z ogłoszenia?Właściciel mówi ,że wszystko jest ok,oprócz tylnej szyby jest wymieniona i tylna klapa była malowana.Na jednym ze zdjęć widać masę uszczelniającą w bagażniku i tutaj nie wiem czy jest nowa czy stara,a samochód jest po dzwonie.
Argish

0

24 Gru 2018, 19:35

Ładnie się prezentuje ale no własnie ciekawe co było z tyłem..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

24 Gru 2018, 20:09

Mnie też się podoba tylko boję się o tył.Nie wiem czy czasem nie była wspawywana wnęka na koło zapasowe.Tak w ogóle, to czy jest sens kupować samochód na koniec roku? Za kilka dni samochód będzie rok starszy.
Argish

0

24 Gru 2018, 20:23

Straszne z tą "wnęką"... ciekawe czemu handlarz ją sfotografował...pewnie przypadkowo bo zapomniał o "wnęce" :mrgreen: Jeżeli nie masz zielonego pojęcia o samochodach to weź firmę która je sprawdza, albo udaj się do warsztatu...bo takim gdybaniem prosisz się o bolesne spotkanie z mirkiem handlarzem który ułoży Ci story pod Twoją moto wiedzę i możesz troszku być oszukany.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
0

24 Gru 2018, 20:39

Opla sobie odpuszczam.Jakoś sobie poradzę.
Tyle w temacie.Można zamknąć.
Dzięki.
Argish

0

24 Gru 2018, 20:47

Argish napisał(a):Tak w ogóle, to czy jest sens kupować samochód na koniec roku? Za kilka dni samochód będzie rok starszy.

No i co to ma do rzeczy? Kolejne gadanie że auto będzie rok starsze.. kolejne sugerowanie się rocznikiem.. :roll:

Argish napisał(a):Opla sobie odpuszczam

Dlaczego??
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

0

24 Gru 2018, 21:06

Odpuszczam dlatego,że martwi mnie ta szyba i bagażnik w którym pokazane jest uszczelnienie.Nigdy nie widziałem bagażnika w astrze i dlatego zapytałem tutaj,bo myślałem,że ktoś ma Astrę i powie mi czy tak ma być czy nie.Klapą się nie martwię,że malowana,bo tu astry gniją.Na chwilę obecną nie mam kogo zabrać ze sobą kto się zna. I może sprawdzić się scenariusz moda [email widoczny po zalogowaniu]
Argish

0

24 Gru 2018, 21:22

Chłopie kupujesz 10letnie auto które coś miało naprawiane...handlarz mówi o konkretnym miejscu, wkleja Ci zdjęcia podłogo żebyś zobaczył oryginalne mastyki...co zwiększa prawdopodobieństwo że nic tam nie było dłubane...więc czego jeszcze chcesz?
Zamiast się cieszyć to oczywiście nie ...no bo za mało pozytywów w opisie.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe
0

24 Gru 2018, 21:27

Argish napisał(a):Na chwilę obecną nie mam kogo zabrać ze sobą kto się zna. I może sprawdzić się scenariusz moda [email widoczny po zalogowaniu] />
Umawiaj wizytę w ASO i przeczepia Ci całe auto i będziesz wiedział na czym stoisz.
Barol
Awatar użytkownika

0

24 Gru 2018, 21:31

Do ASO nie bo tam trzeba zapłacić
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
1

24 Gru 2018, 21:40

Chłopie,a ja o co pytam od początku?a Ty uczepiłeś się "wnęki"do tego chcesz mnie wysłać z firmą, która sprawdza samochody i za chwile jedziesz po mnie ,że kupuję 10 letnie auto i co ja chcę.Najlepiej mam jechać, nie sprawdzać,nie targować się i na koniec pocałować w rękę gościa,który mi sprzedał to auto. Wystarczyło napisać,że w bagażniku jest wszystko ok.Dla dobra nas wszystkich zamknijcie ten temat i usuńcie moje konto.
Argish

0

24 Gru 2018, 21:46

szybki potrafi być uszczypliwy więc jego posty traktuj z przymrużeniem oka.

Ale wracając do tematu po świętach umów wizyte w ASO i jedz sprawdzić. Z ciekawości sprawdziłem to ASO od tego komisu/handlarza jest raptem 6km tylko pamiętaj że to on prowadzi auto i w razie kontroli on będzie miał przypał.
Barol
Awatar użytkownika

0