Ocena ogłoszenia grupa VW

05 Sie 2019, 18:26

Witajcie. Proszę o pomoc w ocenie poniższych ogłoszeń. Planuję jeździć około 25 tys. km rocznie. codziennie 18km do pracy w jedną stronę oraz co tydzień dodatkowo 350km (po 175 w jedną). Diesel czy gaz? Zależy mi też na małej awaryjności.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
(lub jeśli diesel to jakiś inny, tańszy?)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
selmatous
Nowicjusz

05 Sie 2019, 19:19

Porównanie trochę od czapy, ponieważ Bora mimo wszystko segment wyżej. Na trasy będzie to lepszy wybór
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

05 Sie 2019, 19:27

A moim zdaniem niekoniecznie, Bora to jest płyta Golfa IV, czyli ciasnota na poziomie dzisiejszego segmentu B, te auta to krowy ale w środku ciasno, wygłuszenie tak moim zdaniem takie se..na podobnym poziomie te auta no i Fabia ma raptem 6 lat, Bora zaraz 17, co kto woli, ale szału bym się nie spodziewał.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

05 Sie 2019, 19:56

Jaki masz budżet i skąd jesteś?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

05 Sie 2019, 20:38

Bydgoszcz, Toruń, ogólnie Kujawsko-pomorskie. Budżet 13 tysięcy
selmatous
Nowicjusz

05 Sie 2019, 22:32

Pionek napisał(a):A moim zdaniem niekoniecznie, Bora to jest płyta Golfa IV, czyli ciasnota na poziomie dzisiejszego segmentu B
nie zapominaj, że inność samochodu to nie tylko przestrzeń (był tu już taki, co uważał, że Golf 4 na markowych podzespołach zawiasu jest równie komfortowy co Mercedes S klasa :roll:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nissan Micra N-Tec - nowa stylizacja nadwozia i wnętrza
    Nissan wprowadził właśnie do sprzedaży nową, specjalną odmianę miejskiego modelu Micra. Wersja N-Tec wyróżnia się nową stylizacją nadwozia i wnętrza, a także zmodernizowanymi rozwiązaniami technicznymi. Jest też bardzo ...

06 Sie 2019, 01:02

Ale to nie ma znaczenia czy inność to ilość przestrzeni czy podświetlenie zegarów, dla mnie Fabia jest pod każdym względem lepsza, chociażby z uwagi na rocznik i mniej styrana niż Bora po 5 Turkach z Budowy i w którym remont dotyczy całego auta + korozja.
A na trasie żadnej różnicy, jedynie przy bagażach może trochę większy bagażnik w Borze..to wszystko.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

06 Sie 2019, 05:28

Dzięki za pomoc. Skłaniam się ku Fabii jednak, właśnie z uwagi na to, że jest młodsza. Na plus jest też pełny serwis w ASO. Dziś sprawdzę co w nim robiono. Myślę też, że za kilka lat będzie mi ją jednak łatwiej sprzedać.

Martwią mnie jedynie koszty napraw - wtryskiwaczy, egr, dpf itd. Ma ktoś doświadczenia z tym silnikiem?
selmatous
Nowicjusz