Ocena ogłoszenia... Pilne

28 Sty 2018, 15:57

Witam,
jak w temacie proszę o opinie dotyczącą focusa z ogłoszenia. Widzicie jakieś niedoskonałości?
[link do oferty na Olx wygasł]
Michal19991
Nowicjusz

Auto: Nie mam

28 Sty 2018, 17:50

Bardzo ładnie się prezentuje.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

28 Sty 2018, 18:04

Z tych zdjęć nie da się ocenić stanu auta. Napewno przedni zderzak i błotnik był lakierowany (przynajmniej tak na zdjęciu wygląda)
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Sty 2018, 18:19

Po czym tak wnioskujesz? Jak to zauważyłeś? Ja się wpatruję i nic nie widzę :D
Michal19991
Nowicjusz

28 Sty 2018, 18:22

Mnie zastanawia nazwa sprzedającego,po wpisaniu w google pokazuje warsztat samochodowy więc jak auto od mechanika to jakiś plus jest ale koncówka nazwy "Lak" podchodzi pod lakiernictwo więc mógł być malowany.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

28 Sty 2018, 18:26

Tak, właściciel jest lakiernikiem... Mówił, że pomalował tylko klamki, lusterka i listwy w kolor nadwozia oraz zrobił z zawieszeniem. Jutro jadę zobaczyć z miernikiem lakieru czy mówi prawdę.
Michal19991
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Land Rover Discovery - 7-miejscowy SUV klasy premium
    Samochód zadebiutował w 2016 roku i jest pozycjonowany jako piąte wcielenie tego modelu. Producent zapowiadał, że stanowi on połączenie samochodu terenowego z zaletami SUV-a. Ceny tego modelu startują od 245 900 zł. ...

28 Sty 2018, 19:29

Przedni zderzak jest ciemniejszy (bardziej szary) błotnik, jest rożnica odcieniu między nim a maską a najbardziej ze słupkiem, ja też widzę różnicę z drzwiami ale laik może nie zauważyć z tego kąta. Z tyłu widać że lewy tylny błotnik wpada bardziej w niebieski odcień ale tego nie oceniam bo to może być taki kąt światła.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

29 Sty 2018, 09:59

Warto też dodać że srebrny lakier to najtrudniejszy lakier do dopasowania i często po wyjeżdzie z salonu auta wyglądają jakby były już malowane :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

29 Sty 2018, 10:16

Barol nie do końca masz racje. Srebro do dopasowania jest nawet spoko, do lakierowania gorzej. Z tą fabryką to koloryzujesz, auto wyjeżdzają ładne z tym że poprawki mogą być gdzieś po drodze do salonu. Każdy dobry lakiernik wie jak ogarnąć się ze srebrnym lakierem żeby nie było widać różnicy Ci ktorzy są "mniej dobrzy :mrgreen: " lub leniwi no to efekty widać tak jak tutaj.
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

29 Sty 2018, 10:21

Barol napisał(a):często po wyjeżdzie z salonu auta wyglądają jakby były już malowane

Bo najczęściej własnie tak jest. I jak na ironię to nowe auta powinno się miernikiem jeździć, a nie 20 letnie.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

29 Sty 2018, 10:27

Nic nie koloryzuje tylko kiedyś już pare osób na tym forum o tym pisało :wink:
Barol
Awatar użytkownika

30 Sty 2018, 14:46

Co sądzicie o tym?
Ford Focus 1.6 115 KM Mk2 z 2005 roku.
Samochód pochodzi z polskiego salonu, jestem drugim właścicielem. Do 90tys. km serwisowany w ASO, aktualnie 155 tys. potwierdzonego przebiegu.
Rozrząd wymieniony przy 117 tys. klocki, tarcze, świece i łożyska mcphersona w listopadzie. Dwa komplety felg aluminiowych zima/lato oraz bagażnik dachowy Thule.
Pełna dokumentacja wymieny wszystkich częśći ekspoloatacyjnych, faktury oraz historia Z ASO do wglądu. Ubezpieczenie ważne do połowy czerwca.
Wersja Wyposażenia FX Gold
Klimatyzacja automatyczna dwustrefowa
6 x airbag
sterowanie radiem przy kierownicy
radio z 6 głośnikami JBL (bardzo ładnie grają)
komputer pokładowy
podłokietnik
c. zamek
immobilizer
skórzana kierownica
alufelg
Michal19991
Nowicjusz

30 Sty 2018, 14:48

Przód mi się nie podoba, ale może to przewrażliwienie, słabe zdjęcia.
Bezcenny? Czy może coś za niego chce? To dużo zmienia.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

30 Sty 2018, 15:33

13900 do negocjacji.
Michal19991
Nowicjusz

30 Sty 2018, 15:48

Z ceny można coś urwać. Sprawdź czy termostat działa, zapytaj czy robione coś w zawieszeniu i czy wymieniony już rozrząd, bo właśnie zbliża się interwał, a to koszt 1100-1200pln plus robota.

Kao napisał(a):Przedni zderzak jest ciemniejszy (bardziej szary)

To nic nie znaczy, bo jak się przyjrzysz Focusom z tamtych lat, to wszystkie mają elementy plastikowe w innym odcieniu niż blachy. Zresztą nie tylko Focusy i pewnie nie tylko Fordy.
azzurro
Aktywny

Auto: Jeansowe kombi