Ocena ogłoszenia Renault Megane III

29 Sie 2017, 01:16

Witam forum!
Co myślicie o tym Renault?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Widzicie jakieś mankamenty? Wykupiłem raport na automo w którym jest napisane, że auto jest po szkodzie na kwotę 11tys euro (?!)Sam nie wiem co o tym sądzić zwłaszcza, że po tamtym zdarzeniu auto jest użytkowane od 3 lat.
Auto będę sprawdzał w środę jednak mam za daleko do stacji autoryzowanego dealera Renault. Sprawdzę go w okręgowej stacji kontroli pojazdów. Macie jakieś porady?
Pozdrawiam :)
Jaretsky
Nowicjusz

Auto: Brak

29 Sie 2017, 09:30

Zrobisz jak uważasz, ale szkoda na taką kwotę jasno pokazuje, że nie chodziło tu o zarysowany zderzak. Sprawdź na jak dużej powierzchni występuje szpachla (kiedyś zacznie pękać), czy prostowane/naprawiane były elementy nośne, przyjrzyj się oznaczeniom części (chłodnice, wzmocnienie czołowe) i umieszczonym na nim datom (jeśli auto sprowadził handlarz to z pewnością nie dokonywał naprawy z użyciem elementów nowych, tylko ze szrotu o kosmicznym przebiegu lub z demontażu innego rozbitka), zwróć uwagę czy ruszane były wiązki elektryczne, czy pojawiła się może jakaś korozja (w tak świeżym aucie, w dodatku całkiem nieźle zabezpieczonym przed korozją, to niedopuszczalne). A najlepiej poszukaj czegoś z polskiego salonu z w miarę pewną historią - może być nawet po jakiejś kolizji, ale grunt, żeby wiedzieć co się z autem działo.
CrazyHorse
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Corolla E12, Audi 80, Camry IV
Silnik: 110KM, 90KM, 131KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczne zderzenia boczne pojazdów
    Zderzenie się pojazdów w ruchu stanowiło ponad 55% wszystkich wypadków drogowych w Polsce w 2021 roku. Z tego najwięcej było zderzeń bocznych (7371), w których zginęło też najwięcej osób (443 osoby) ...