Ocena ogłoszenia

06 Lis 2017, 18:49

Witam, jestem ciekaw jakie macie opinie na ten egzemplarz lub co polecacie jeszcze w podobnej kwocie
Opel Vectra Opel Vectra C 2.0T + gaz.
[link do oferty na Olx wygasł]
Dasmond
Początkujący

Zdjęcia: 1
Auto: Nie mam

06 Lis 2017, 20:58

Ogłoszenie łądne widzc auto zdjęcia takie se. Ator napisał pare rzeczy o aucie, zwięźle i na temat. Jeśli mam oceniac auto to nic najego temat nie można powiedziec jak się nie widzi "na żywo". Ale podam Ci troszkę mój punkt widzenia na zakup aut. Ja mam jedną swiętą zasadę - nie kupuję od handlarzy- to auto pochodzi z niemiec więc najprawdopodobniej zostało sprowadzone przez handlarza
Dlaczego?
Aby handlarz zarobił musi:
1kupic auto z mocnym przebiegiem gdzie silnik ledwo dyszy i jest na granicy remontu kapitalnego
2kupic auto powypadkowe, naprawic go i puszczac jako igłę
3kupic auto popowodziowe/po zalaniu
4kupic z wariantami wszystkimi powyżej razem wziętymi
Na zachodzie nie mieszkają idioci i auta w dobrym stanie tech też są cenione i to lepiej jak w PL.
Reasumując twój typ został sprowadzony i któryś z wałków wymienionych wyżej ma za sobą.
Teraz policz z założeniem wariantu ze skręconym przebiegiem.
Auto ma teraz 196tkm a obecny właściciel ma go 3 lata. Założył od razu instalacje LPG co by taniej jeździc więc zakładam że robił około 20tkm/rok czyli nastukał coś około 60tkm czyli kupił go jak miał niby 130tkm. handlarz skręcił min 100 tkm czyli 130+100+60=około 300tkm lub więcej faktycznego przebiegu. Może to jeszcze nie jest tak dużo (sam ostatnio kupiłem toyote avensis 360tkm przebiegu i silnik jest w stanie idealnym) ale cena nieadekwatna do faktycznej wartości. Taki jest mój punkt widzenia...aha pamiętaj jeszcze że ktoś kto kupuje taki wariant silnikowy to z pewnością nie po to aby spokojnie jeździc :wink:
legler
Aktywny

Prawo jazdy: 04 05 2005
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Nissan Primastar, Citroen C5FL
Silnik: 2.0 dCi, 2.0 Benzyna
Paliwo: Diesel
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...