Ocena samochodów.

09 Sie 2015, 13:45

Zobacz na te:
[link do oferty na Olx wygasł]
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

09 Sie 2015, 17:28

Ładny VW warto się zainteresować
grimus23
Nowicjusz

Auto: Subaru Forester

09 Sie 2015, 20:32

Lanos nie miał ocynku tylko blacha była pokryta metodą kataferozy i zdarzały się gnijące egzemplarze (zazwyczaj powypadkowe lub zaniedbane).
Nubira niby miała ocynk ale progi szybko leciały.
Golf od Krzycha bardzo ładny :ok:

Kilka świeżych ogłoszeń:
[link do oferty na Olx wygasł] - świeży gaz.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

10 Sie 2015, 17:35

Zostaje golf, nubira i mazda. Trochę obawiam się rocznika golfa. Jak wygląda sytuacja z przedłużeniem homologacji na gaz? Wymiana butli, zaworów. Zamknie się w 500 zł?
grimus23
Nowicjusz

10 Sie 2015, 20:08

400zł to normalna cena za wymianę i nowy zbiornik z dokumentem dopuszczającym go do użytku na 10 kolejnych lat. Niestety musisz liczyć się także z problemami typu powoli umierający silnik (niestety lpg żle na niego wpływa więc prędzej czy póżniej czeka Cię jego wymiana albo kapitalny remont),druga sprawa to może być problem z wyciągnięciem starej butli (zardzewiałe zaśniedziałe śruby),kolega tak miał w Passacie i były problemy z wymontowaniem więc postanowił sprzedać auto.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Sie 2015, 20:23

Rozumiem. Sprawdzałem spalanie nubiry i golfa. Wychodzi na to, ze mają podobne, a nubira jest mocniejsza. Nie wiem jednak, czy mi się to przyda, bo jest podobno miękka. Nie zamierzam głównie jeździć po autostradach. Wiem, że 1.8 jest wystarczające w golfie. Czy jest sens pchać się w nubirę z jasnymi kosztami homologacji? Czy taki golf będzie wystarczający?
grimus23
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy to koniec Diesel’a? Emisja spalin ma ciąg dalszy
    W ostatnich latach przemysł motoryzacyjny znalazł się w centrum jednej z największych afer związanych z emisją spalin. Skandal, który stał się powszechnie znany jako "dieselgate", odsłonił kompleksowy proceder fałszowania ...
    Subaru Crosstrek plug-in hybrid - kompaktowy SUV
    Subaru Crosstrek, w Polsce znany pod międzynarodową nazwą Subaru XV, to kompaktowy SUV, który w wersji hybrydowej plug-in jest napędzany silnikiem typu bokser 2,0 l o mocy 138 KM i silnikiem elektrycznym o mocy 120 ...

10 Sie 2015, 20:27

75km nie robi szału,do spokojnego przemieszczania się wystarczy.
Barol
Awatar użytkownika