Ochrona lakieru, nabłyszczaz, plak?

09 Cze 2015, 14:43

Nie myślcie, że pomyliłem forum ale... Chciałbym aby mój rower lśnił :yes:
Albo i nie... Trenuje kolarstwo i chciałbym aby mój rower zawsze dobrze się prezentował. Ostatnio myliśmy u kumpla rowery a on później psiknął mi chyba K2 do plastiku rama wyglądała super, opony też się świeciły. Ale po pierwszym wyścigu rower był w kurzu więc po płukaniu no i po efekcie.

Wiem, że nie ma cudów i że jednym produktem nie zrobię wszystkiego, ale czy możecie coś doradzić? Jakiś preparat, który sprawi że rama i opony będą ładnie wyglądały? Dodam tylko, że rama jest matowa i wykonana z włókna węglowego. :ok:

@Edit
Zapomniałem powiedzieć, że trwałość się nie liczy za bardzo bo rower po wyścigach jest myty więc wątpię, żeby cokolwiek to przetrwało a efekt nie musi być na co dzień ale żeby dobrze się prezentował przed najważniejszymi imprezami . Myślałem o Nielsen Finesse.
Arivia
Nowicjusz

Przebieg/rok: 28tys. km
Paliwo: Diesel

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wiosenne pylenie to zmora nie tylko dla alergików
    Pyłki są zmorą nie tylko alergików, ale także kierowców bez względu na to, czy są na nie uczuleni czy nie. Dlaczego? Pyłki osadzające się na szybach samochodu potrafią ograniczać pole widzenia, a jazda w takich ...