czesc. Posiadam skode octavie 1.9tdi 101km 180tys przebiegu. Ostatnio pojawil mi sie problem z tubnina poniewaz raz ciagnie raz nie i pojawil sie bład silnika. Oddałem samochod do warszatu autowis w wawie, rozbrali i oczyscili EGR. Powiedzieli ze jezeli to nie pomoze to trzeba regenerowac turbine ale czemu jezeli raz dziala raz nie ? Gdy nie dziala samochod na max rozpedza sie do 120km/h i dalej nie idzie ale za chwile po wylaczeniu i wlaczeniu samochodu zapitala po 160km/h i nie ma problemu. A pozniej po takiej jezdzie znowu blad silnika i koniec. Co mam zrobic oddac turbine do regeneracji czy moze byc to inny problem zeby nie wyrzucic pieniedzy na marne a moze kogos znacie w wawie co moze zlokalizowac usterke?
może gruszka z zmiennej geometri się zawiesza ? lub gruszka podciśnieniowa z EGR, sprawdź czy działa, ewentualnie "rozruszaj tą z geometrii ja tam miałem w passacie B5, jeżeli mówimy o silniku już na pompowtryskach
turbo przeladowuje. powodów moze byc kilka. najlepiej, żeby nie wymieniać wszystkiego po kolei zrobić logi, po których widać jak na dłoni co zeszło na tamten świat.
Jak jeździć po dziurach, wyrwach w nawierzchni? Nie zawsze kierowca ma możliwość ominięcia dziury w nawierzchni – czasem nie zdąży przed nią wyhamować, czasem jej ominięcie wiąże się ze zbyt gwałtownym i nagłym manewrem, który może zaskoczyć innych uczestników ...
Top 10 najpopularniejszych samochodów elektrycznych BEV Samochody w pełni elektryczne (BEV) to najsłabiej reprezentowany w Polsce segment zelektryfikowanych aut. Najwięcej rejestracji samochodów z tym napędem (200 egz.) zanotował Nissan, głównie za sprawą Leafa. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.