Octavia 1.9 tdi silnik szarpie i gaśnie pomocy!!!

13 Lut 2011, 10:02

Witam!
Od ponad pół roku mój samochód ma dziwną dolegliwość, mianowicie jak jest zimny pali od strzału a gdy złapie lekko temperaturę to już musi dłużej kręcić, na biegu jałowym obroty faluja lekko i silnik dostaje drgawek. W czasie jazdy szczególnie po nierównościach silnik szarpie strasznie dodając sam lekko gazu i po chwili ujmując a nieraz aż zgaśnie, po zgaśnieciu silnik da się spowrotem uruchomić. Dzieje sie tak okresami tydzień szwankuje a miesiąc chodzi jak zegarek i tak od pół roku. Mechanicy rozkładają ręce a jeden w zaparte twierdzi ze to wina kabli ale po dwóch wizytach u niego poprawy nie ma,drugi wymienił mi przepływomierz i też nic moc jest w miarę normalna zbiera sie dobrze, nie wiem co mam już robic prosze o rady. Dodam że skoda octavia 1.9tdi, 110km ,1999r oznaczenie silnika AFN lub AHF dokładnie nie pamiętam. Pozdrawiam
krzysiukow
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

13 Lut 2011, 10:43

Być może to coś z pompą paliwa ? Ew. myśle, żeby wszystkie błędy pousuwać z komputera.. to powinno pomóc.
bazylian35
Nowicjusz

Miejscowość: wiesz?

13 Lut 2011, 10:52

błędy usuwane już były i nic były dwa jeden wskazywał uszkodzony przepływomierz więc go wymieniłem a drugi nie pamietam. ja też myślałem o pompie ale samochód ma moc vectra 2.0 benzyna 136km nie ma z moją octawką szans myśle tu bardziej o nastawniku tylko nie wiem czy da się go wyjąc bez całkowitego demontarzu pompy bo wiadomo trzeba wtedy rozrząd nowy itp
krzysiukow
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź