Witam serdecznie. Ubezpieczenie na moje pierwsze auto powoli wygasa, a więc czas najwyższy rozejrzeć się nad moim drugim samochodem. Do pracy mam około
30 kilometrów, a samochodem jeżdżę prawie codziennie. Chciałbym samochód ekonomiczny, dlatego stawiał bym na
1.9TDI, lub 1.6. Z drugiej strony chciałbym też samochód, który sprawiał by mi przyjemność z jazdy, którym mógłbym się trochę pobawić, a tutaj dobrze sprawdza się Lexus w benzyniaku, o których słychać same pozytywy.
Model autaZ wyczytanych informacji oraz od znajomych słyszałem że takie modele aut jak Octavia, Leon, Jetta, czy Golf IV to niezawodne i fajne samochody. Za takimi chciałbym się rozejrzeć.
BudżetCo do budżetu to...tutaj kolejny problem, bo nie wiem ile przeznaczyć na samochód i czy ma być to używany czy nowy z salonu. Lexusa mogę kupić tanio nawet do 5,000zł z 2000, czy starszego licząc się z kosztami utrzymania, albo nowy z salonu w okolicach 40 czy 80 tysięcy. Problem z używanymi autami w Dieselu jest przebieg, który prawie zawsze jest strasznie duży.
Proszę o rady, co polecacie zrobić i za jakim samochodem najlepiej się zacząć rozglądać, żebym przynajmniej miał start i mógł zacząć zakupy. Dzięki wielkie. Pozdrawiam!
![OK :ok:]()