OCTAVIA VS OCTAVIA która pewniejsza?

09 Kwi 2013, 18:35

Witam za około 2-3 tygodnie kupuje octavie II. Niemalże od pół roku przegladam różne stronki z tym autem i znalazłem odpowiedni egzemplarz to ten [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ta jest od osoby prywatnej lecz dzisiaj zaglądając na allegro znalazłem tą sama wersje i nawet takim samym wyposażeniem to ta [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] lecz ta jest od handlarza co mnie trochę odpycha od niej ze względu na spore ryzyko dużego kitu a nie auta i tu pytanie która będzie pewniejsza???? :? czekam na Wasze opinie o obu autach Pozdro
mirek010
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2011
Auto: Skoda Octavia II Edition 100
Silnik: 2.0 tdi 140km BKD
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

09 Kwi 2013, 18:58

Ten drugi to Gniezno, czyli wymaga wzmożonej czujności.
niki
Nowicjusz

Auto: MAZDA6 1.8

09 Kwi 2013, 19:19

Żadna z powyższych. Dlaczego? 2,0TDI na pompowtryskach - omijaj z daleka
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

09 Kwi 2013, 20:41

A widzisz jakaś inna opcje octavii II z 2.0 tdi bez pompowtrysków? ( a raz dobrze zregenerowane spokojnie zrobią 100kk) Generalnie mój szwagier ma od NOWOŚCI wersje elegance z 2004 roku i ma nabite lekko ponad 170 000 i wieksze awarie to wymiana sprzęgła ale to wiadome przy takim przebiegu tez turbo nie długo bedzie robione bo juz pewnie tez ma dość a tak to wszystko hula jak złoto zadnych przygód z pompkami czy głowicą a zrobiłą z 5 razy trasę Hiszpania-Polska i powrót to też nie miała lekko
mirek010
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2011
Auto: Skoda Octavia II Edition 100
Silnik: 2.0 tdi 140km BKD
Paliwo: Diesel
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2005

09 Kwi 2013, 21:51

Tu nie chodzi o popmpowtryskiwacze tylko o to, że ten silnik jest nie udany co przyznał sam producent. Lepiej brać 1,9TDi jak już musi być diesel albo benzyniaka byle nie z wtryskiem bezpośrednim. Koncern VW robi teraz badziewiaste silniki ale wiele osób tego nie przyjmuje do wiadomości, bo przecież VW/Skoda/Audi
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kompromis na drodze - rowerzyści kontra kierowcy
    Wiosną wiele osób przesiada się na rower. Rowerzyści są pełnoprawnymi uczestnikami ruchu drogowego – to fakt, który kierowcom samochodów często trudno zaakceptować. "Każdego roku na polskich drogach ...
    Toyota Prius - aerodynamika i niskie zużycia paliwa
    Toyota Prius czwartej generacji już na pierwszy rzut oka zwraca uwagę swą aerodynamiczną sylwetką. I nie jest to tylko subiektywne wrażenie, ponieważ dzięki starannemu zoptymalizowaniu kształtów nadwozia projektantom ...