Oczyszczenie systemu klimatyzacji z czynnika UV

26 Lip 2010, 23:42

Witam!
Kupiłem używkę klimatyzacji do swojego auta, ale w układzie znajdował się czynnik UV, który "pobrudził" przewody, sprężarkę etc. od zewnątrz. Chciałbym wyczyścić czynnik UV, aby przy nabijaniu nie było problemów przy lokalizacji ewentualnych nieszczelności. Czym mogę wyczyścić czynnik aby nie pozostały po nim ślady, a nie uszkodzić przewodów?
Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Voytheck
Voytheck
Nowicjusz

27 Lip 2010, 08:51

Zmywaczem barwnika UV. Kosztuje około 100 zł. Zazwyczaj powinny być takie zmywacze w serwisach klimatyzacji. Nie wiem dlaczego nie umyli ci elementów zabarwionych po wykryciu nieszczelności....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

17 Sie 2010, 14:01

Voytheck napisał(a):Witam!
Kupiłem używkę klimatyzacji do swojego auta, ale w układzie znajdował się czynnik UV, który "pobrudził" przewody, sprężarkę etc. od zewnątrz. Chciałbym wyczyścić czynnik UV, aby przy nabijaniu nie było problemów przy lokalizacji ewentualnych nieszczelności. Czym mogę wyczyścić czynnik aby nie pozostały po nim ślady, a nie uszkodzić przewodów?
Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Voytheck

uruchom klime i niech działa po co czyścić.... wycieki z klimy sprawdza sie dużym cośnieniem tylko fachowcy w stacjach któży czytali instrukcje obsługi maszybki uniwersalnej tego używają...
PISAĆ
klimakielce
Nowicjusz

Miejscowość: KIELCE
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    BMW w leasingu – o czym warto pamiętać?
    Luksusowe modele BMW cieszą się dużym zainteresowaniem zwłaszcza wśród przedsiębiorców. Korzystne rozwiązanie stanowi szczególnie BMW leasing. Na co zwrócić uwagę, decydując się na tę formę finansowania? ...