Od ilu km/h fotoradar robi zdjęcie

22 Mar 2009, 15:43

1. ostatnio jak byłem w dalszej trasie zamyśliłem sie i przeleciałem przed fotoradarem z prędkością ok 110km/h, ograniczenie było do 70km/h jak myślicie czy fotoradar zrobił fotkę? ja żadnego błysku nie widziałęm

2. od ilu km/h przekroczenia prędkości fotoradar robi fotkę?

3. jak długo sie czeka na fotke z fotoradaru?
piotrauto
Stały forumowicz

22 Mar 2009, 16:13

Są przypadki, że fotoradar robi zdjęcia wszystkim autom które przekroczą np.30km/h bo nie jest ustawiony na przekraczanie prędkości tylko na to czy kierowca ma zapięte pasy.
adamires
Początkujący

Miejscowość: World

22 Mar 2009, 16:20

nie wydaje mi sie zeby fotoradar zrobil fotke pojazdowi ktory jedzie przepisowo a ma nie zapiete pasy
zawsze mam nie zapiete i jakos mi sie nie zdazylo zeby zdjecie przyszlo
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

22 Mar 2009, 16:28

Mój przyjaciel obrabia zdjęcia dla jednej z gmin (nie będę pisał dla której) i mówił mi, że kilka razy tak robili.
adamires
Początkujący

Miejscowość: World

22 Mar 2009, 16:44

To ja sie podlacze czesciowo do pytania. Ile czasu sie naprawde czeka na te fotki ??
Mi zrobiono zdjecie 2 miesiace temu a jeszcze nic nie przyszlo. ( Byl to fotoradar przenosny wiec fota powinna przyjsc na pewno ). A no i blysk byl wrecz oslepiajacy.
Nie lubie zyc w niepewnosci stad moje pytanie. Ile jeszcze moge czekac ??
Luq
Początkujący

Miejscowość: woj. Lodzkie

22 Mar 2009, 16:51

Mojemu ojcu jak przekroczyl predkosc i zdjecie zrobiono mu to przyszlo po około 1miesiacu
Audi4ever
Nowicjusz

Miejscowość: możesz wiedzieć?
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW ActiveE (od r. 2010) - samochód elektryczny
    Na początku 2010 r., zaledwie rok po debiucie MINI E, BMW Group poczyniła kolejny wielki krok w kierunku opracowania pojazdów produkcyjnych o zerowym poziomie emisji spalin w postaci światowej premiery BMW Concept ...
    Co oznaczają skróty mHEV, HEV, PHEV i BEV?
    Producenci samochodów mianem napędu hybrydowego określają całkiem różne rozwiązania o innych poziomach zaawansowania i skuteczności. Na tę chwilę można wyróżnić trzy podstawowe rodzaje hybryd – ...

22 Mar 2009, 17:28

mojemu tak okolo 2 miesiecy.policja osobiscie przywiozła do domu zdjecie.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

22 Mar 2009, 18:28

piotrauto napisał(a):1. ostatnio jak byłem w dalszej trasie zamyśliłem sie i przeleciałem przed fotoradarem z prędkością ok 110km/h, ograniczenie było do 70km/h jak myślicie czy fotoradar zrobił fotkę? ja żadnego błysku nie widziałęm

W takim razie Fotoradar na twoje szczęście był wyłączony :)
adelon
Początkujący

22 Mar 2009, 18:33

Na moje jeśli żadnego błysku nie widzialeś to zdjęcia Ci nie zrobił.
piotr2273
Aktywny

22 Mar 2009, 20:38

jeśli fotoradar błyska na czerwono to robi zdjecie czarno białe jesli na biało to zdjecie jest kolorowe.
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

22 Mar 2009, 21:27

na czerwono błyska? :shock:
błyska zawsze nawet w słoneczny dzień?
jaka jest tolerancja? np jesli jest ustawiony pośrodku wioski gdzie wolno jechac 50 i wszyscy jadą tam 80 i fotek nie robi to od ilu on dziala? od 100 w górę?
piotrauto
Stały forumowicz

22 Mar 2009, 21:35

Może byc postawiony tylko maszt jako straszak ;)

Mi strzeliło rok temu i do teraz nie przysłali:P Może dlatego że przekroczyłem prędkość o całe 5km/h... :roll:
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

22 Mar 2009, 22:06

mnie kiedyś złapali na przenośnego pająka i powiedzieli, że on robi fotki od 60 na godzine. I tak samo może być dla miejskich stacjonarnych radarów bo po 23 z tego co pamiętam można jechać 60 :)
E36 1.8tds +25KM
ar2r
Nowicjusz

Miejscowość: olsztyn

22 Mar 2009, 22:45

ar2r napisał(a):mnie kiedyś złapali na przenośnego pająka i powiedzieli, że on robi fotki od 60 na godzine. I tak samo może być dla miejskich stacjonarnych radarów bo po 23 z tego co pamiętam można jechać 60 :)

Wpadlem na to samo :(. Od razu Cie zatrzymali czy na fote czekales ?? Jesli tak to ile czasu ??
Luq
Początkujący

Miejscowość: woj. Lodzkie

22 Mar 2009, 22:56

ktoś do mnie zadzwonił ze straży miejskiej (bo to oni mnie złapali) w ciągu paru dni od zdarzenia, no i mandacik chyba 200 z tego co pamietam. nie polecam nikomu :)
E36 1.8tds +25KM
ar2r
Nowicjusz

Miejscowość: olsztyn