Odczyt wtrysków C4

12 Mar 2019, 07:52

Cześć. Stoję przed możliwością zakupu C4 1 generacji 2.0 hdi 136km. Mam odczyt wtrysków jak na zdjęciu. Nie znam się na tym, ale suma powinna wyjść 0, a nie wychodzi. Co o tym sądzicie? Bo ja jestem laikiem i się nie znam
Johnnyjonjc
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 02 2012
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1.4MPI 60KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

12 Mar 2019, 11:29

Z tego co wiem suma wszystkich korekcji jak nie są podawane w procentach tak jak u Ciebie powinna być zbliżona do zera z tolerancją do max. +/-10. Jeżeli miałbyś podawane w procentach to wtedy sumujesz wszystkie i dzielisz przez ilość wtryskiwaczy i powinno wyjść blisko 100% (+/-10%).

Zobacz np. tu masz podane w %.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Tu masz podany przykład bardzo fajnie wyjaśniony skąd bierze się (-) i (+) w korektach.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Napisz jeszcze czy zauważyłeś jakieś problemy w pracy silnika?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Instalacje LPG i ich generacje
    Czytając ten artykuł dowiesz się jakie są obecnie stosowane generacje instalacji LPG oraz jakie rodzaje zbiorników na gaz można montować w samochodach. Zaczynamy do Gazowych Układów Zasilania (GUZ) pierwszej ...
    Nowy SEAT Leon zaprojektowany całkowicie od podstaw
    Nowy SEAT Leon to silna i emocjonalna osobowość oraz najpiękniejszy sposób by doświadczyć funkcjonalności płynącej z samochodu. Nowy Leon to zaprojektowany całkowicie od podstaw i pełen nowoczesnej technologii samochód ...