Odczyt wtrysków C4

12 Mar 2019, 07:52

Cześć. Stoję przed możliwością zakupu C4 1 generacji 2.0 hdi 136km. Mam odczyt wtrysków jak na zdjęciu. Nie znam się na tym, ale suma powinna wyjść 0, a nie wychodzi. Co o tym sądzicie? Bo ja jestem laikiem i się nie znam
Johnnyjonjc
Nowicjusz

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 02 2012
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1.4MPI 60KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

12 Mar 2019, 11:29

Z tego co wiem suma wszystkich korekcji jak nie są podawane w procentach tak jak u Ciebie powinna być zbliżona do zera z tolerancją do max. +/-10. Jeżeli miałbyś podawane w procentach to wtedy sumujesz wszystkie i dzielisz przez ilość wtryskiwaczy i powinno wyjść blisko 100% (+/-10%).

Zobacz np. tu masz podane w %.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Tu masz podany przykład bardzo fajnie wyjaśniony skąd bierze się (-) i (+) w korektach.

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Napisz jeszcze czy zauważyłeś jakieś problemy w pracy silnika?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    QG0 - okres obsługi (standardowy okres obsługi)
    Przegląd ten dokładnie to QG0 (bez systemu przedłużonego czasu między przeglądami). Co 15 000 km należy wykonać serwis olejowy. Po upływie roku należy wykonać przegląd roczny, przy czym przegląd roczny zawsze zawiera serwis ...