Oderwany zderzak

23 Cze 2022, 23:04

Dzień dobry, bardzo proszę o podpowiedź. Mam uszkodzony zderzak w stanie jak na zdjęciu. Czy istnieje jakiś niedrogi sposób na zabezpieczenie zderzaka bym mogła przedostać się samochodem do sprawdzonego mechanika ok 150 km od mojego miejsca zamieszkania? Z tego co czytałam, nie mozna poruszać się pojazdem z wystającymi częściami. U najbliższego mechanika za naprawę takiej szkody usłyszałam 2 tys, a za zabezpieczenie by się nim poruszać 300. Ktoś coś?
Margot11
Obserwowany

23 Cze 2022, 23:15

Tak naprawdę to trzeba by było go złapać w rogu na górze tam gdzie odstaje widać tam jakiś zaczep nie wiem jak to wygląda od wewnętrznej strony na zderzaku ale jak jest możliwość to można by go było nawet złapać i opaska ściągnąć i powinno trzymać. Jak zderzak mocno pręży to trzeba by było go podgrzac w miejscu załamania gdzie jest wgnieciony i wypchnąć to. Automatycznie z boku powinien się wtedy przysunąć do auta.

Co do samej naprawy to nie wiem czy pod zderzakiem jest coś uszkodzone bo jak nie to zostaje tylko wymiana zderzaka i naprawa rantu nadkola.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

24 Cze 2022, 07:48

Zderzak i tak do wymiany więc łapać śmiało na trytytki i aby zmniejszyć koszta szukać zderzaka w kolorze.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4