Odliczanie VAT-u z paliwa

13 Maj 2009, 19:07

Witam wszystkich.

Czy ktos z forumowiczów wie moze jakie warunki powinno spełniać auto dostawcze np vw T4 aby mozna bylo odliczyc VAT z paliwa? Wiem ze przepisy sie pozmienialy troche i nie wiem jakie auto kupic. Pasował by 6 osobowy, ale swojego czasu slyszalem ze przestrzen ladunkowa musi byc wieksza niz pasarzerska.
krismichta
Nowicjusz

14 Maj 2009, 18:58

musisz miec powyżej 500kg ładowności i zarejestrowany jako ciężarowy zaświadczenie z stacji dignostycznej ze spelnia wymogi przepisu cos tam cos tam zapytaj w skarbowce ale podobno potrzebna tez homologacja ciężarowa od dilera według nowych przepisów ale w tej zacofanej skarbowce podobno nic o tym nie wiedza ale z nimi tak jest ze załatwisz wszystko a oni dopiero powiedza ze potrzeba wiec dopytaj w urzędzie
.::AGUARES::.
Nowicjusz

Miejscowość: daleko

15 Maj 2009, 15:34

Najlepiej szukaj Auta zarejestrowanego juz jako ciężarowy ja miałem Vito (diesel) 5 osobowe zarejestrowane jako ciężarowe i nie miałem problemu z zarejestrowaniem z przeglądami i odliczałem paliwko normalnie na rejestracje tego Auta wiec dobrze by było poszukać zeby był już zarejestrowany na ciężarowy o dużo dużo mniej problemów

Pozdrawiam
"Nie Masz Do Stracenia Nic W Oku Błysk Do Pełna Tankuj Cisza Asfaltu 365 Dni, Nocy..."
bartekkk
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ten smród ?

08 Lip 2009, 21:34

witam, mam taki problem 2 lipca tego roku kupiłem auto na działalność gosp. jest to fiat uno van mam kratke dzielącą pakę od siedzeń auto jest dwuosobowe ładowność jest 505 kg czy moge odliczac Vat z paliwa jesli z tylu gdzie jest paka są szyby boczne i tylnia ?? pozdrawiam,
Piotr Figiel - trudne decyzje proste rozwiązania
figiel
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowa jakość aut poflotowych *
    Zmienia się rynek aut poflotowych i poleasingowych. I są to widoczne zmiany na lepsze. Coraz łatwiej znaleźć wśród takich aut oferty atrakcyjne pod każdym względem. Jeszcze nie tak dawno oferta samochodów pokontraktowych ...
    Miejskie auta ze 100-konnymi benzynowymi silnikami
    Samochody wyposażone w silnik Diesla stają się coraz mniej popularne, a ich udział na rynku globalnym – po raz pierwszy w historii – spadł w tym roku do poziomu poniżej 50 proc. Równocześnie zyskują auta ...