REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
qki007 napisał(a):Ja mam ustawione światła na ON i włączają się już przy przekręceniu kluczyka o jeden stopień, świecą się dalej jak grzeje świecę i świecą się jak zapalam motor. Tak samo razem ze światłami włącza się radio, klima.. Po zgaszeniu auta wszystko się wyłącza - włącza się tylko światła w kabinie z przodu i z tyłu.
Mam to wszystko wyłączać? Bez przesady.. jak coś padnie to się wymieni, a akumulator tak czy siak trzeba wymieniać co jakiś czas, motor mam igłę to kręci od razu nie męczy rozrusznika ani aku. Trasy robię najmniej 10km także spokojnie zdąży się doładować.
Ludzie.. bez zbędnego pedantyzmu, auto ma jeździć i dawać frajdę a nie bawić się w start samolotu.
co ty gadasz, u mnie jest tak ze światła mijania świcą tylko i wyłącznie jak kluczyk jest przekręcony o 2 razy i jest przełącznik nastawiony na światłą mijania, kluczyk cofnę to światła gasną i sie nie swiecą wcale, postoje tez nie,Radio i światła gasną Ci jak wyjmujesz kluczyk. No ale światła postojowe się świecą jak nie wyłączysz ich przełącznikiem. Jak przekręcisz raz kluczyk włącza się radio, dmuchawa, światła itd. 2raz zapłon 3raz odpalasz tak? Więc zauważ że jeśli kęci rozrusznik na 3 pozycji kluczyka to wraz z nim działają wszystkie pozostałe odbiorniki prądu. Niszczysz akumulator, żarówki, alternator, rozrusznik i nie wiadomo co jeszcze. Więc zastanów się chłopie czy przed odpaleniem auta warto wył światła i wsz. pozostałe odbiorniki prądu czy też nie. Zrobisz jak zechcesz.
piotrauto napisał(a):świece tez ci sie rozgrzewają jak jest lato i 30C?