Odprysk lakieru

28 Mar 2013, 19:11

witam mam na masce odprysk lakieru bezbarwnego o dlugosci okolo 3 cm i szerokosci 0,5 cm... stad tez moje pytanie czy sa jakies sposoby (produkty) aby to zabezpieczyc, zamaskowac tak zeby nie bylo malowac calej maski i zeby sie zbyt nie rzucalo w oczy...
bagginek
Obserwowany

Auto: VW Scirocco
Silnik: 1.4 Tsi 160km
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2008

29 Mar 2013, 09:31

Żeby to wyglądało to niestety tylko lakierowanie od nowa.

Jedyna opcja zatrzymania tego odpadania dalej to polakierowanie elementu samym klarem i spolerowanie ładnie tego, ale chyba to nie warte zabawy, bo efekt będzie i tak słaby ale możesz próbować.

Delikatnie przejechać krawędzie klaru, oczyścić dokładnie i wypełnić ubytki klaru na nowo. Na koniec przepolerować, żeby zdjąć nierówności.
seba002
Początkujący

Prawo jazdy: 07 01 2007
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Alfa Romeo 147
Silnik: TS 1.6 105KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

05 Maj 2013, 15:00

Jak słusznie napisałeś: może i po ponownym polakierowaniu tego samego elementu efekt jako taki będzie,jednak krótkotrwały i tylko przesuniesz w czasie dalsze odpadanie,odpryski lakieru. Tylko dobre lakierowanie całosci od początku wchodzi w grę.
Dabtuner
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Black Label GT
    Lexus LC Black Label GT nie jest co prawda dziełem producenta, ale i tak zasługuje na wyróżnienie. Na SEMA 2017 z okazji 20. rocznicy swojego istnienia samochód w takiej wersji zaprezentował japoński tuner Artisan ...