Odpryski na lakierze w nowym aucie 2017

28 Wrz 2018, 22:52

Witam
Kilka miesięcy temu pojawiły mi się dziwne odpryski na lakierze, nie są to od kamyczków bo sa bardzo delikatne i maja nie reguralne kształty jakby pajaczki. Ostatnio pojawiło się więcej. To jest tylko ich część, Auto ma około 12tys

Po kliknięciu w zdjęcie się powiększają.

[link wygasł]

[link wygasł]

[link wygasł]

Tutaj perełka jaka jest na dachu ewidentnie widać jakby się rozpadał, do tego są też małe
[link wygasł]

przy przybliżeniu zdjęcia nr 1 widać chyba nawet podkład a reszta lakieru obok jakby sie rozpływała

[link wygasł]

[link wygasł]

Odpowiedź opla z ASO po przesłaniu zdjęć była, że to od odchodów lub żywicy. Niech będzie że te wżera z ostatniego zdjęcia jest od kupy w co wątpię bo w aucie mam zawsze butelkę z woda i jak coś jest to zmywam. To skąd w takim razie się wzięły te małe ryski.
Zgłosiłem do działu konsumenta i będą znowu sprawdzać, a jak to nie pomoże to będę brał rzeczoznawcę.

Wam na co to wygląda?
izusek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 08 1989
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Peugeot 307
Silnik: 1.6 HDI 109KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

28 Wrz 2018, 23:00

Nawet jakby to były ptasie odchody czy zywica to nie ma to prawa zjeść tak świerzego lakieru. Fakt wygląda to na żywicę na dachu, reszta ciężko stwierdzić po zdjęciu, czujesz to pod palcem? jeżeli tak to sprobuj paznokciem czy lakier się łuszczy/odpada
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Wrz 2018, 15:19

Tych małych rysek to nie czuję pod palcem ale jest ich bardzo dużo na masce jak i na dachu, ale te duże jak ta plama z dziurka to czuć jak najbardziej. Jest ich kilka na dachu.

Jak byłem u lakiernika to nie wiedział co to, pierwsze co to myślał ze kupa ale mówiłem że nie ma opcji bo zwracam uwagę na takie rzeczy (autem jeżdżę codzienne wiec dłużej jak kilka godzin by nie leżała). To powiedział ze wygląda jakby się łuszczył lakier.
Ale na te male ryski to nie miał pojęcia skąd.
izusek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 08 1989
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Peugeot 307
Silnik: 1.6 HDI 109KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005