Odszkodowanie za zepsute auto

03 Sie 2011, 21:59

Witam
Juz wczesniej pisalem tu ze ASO zepsulo mi auto.

Po weryfikacji przez rzeczoznawce z PZM, wyszlo ze szyba jest zle wklejona, plastiki kolo filtra pylkowego sa wylamane ( filter pylkowy mi tez wymieniali mam na to fakture ),glowny komputer woda zalala ( wyglada tak jakby go ktos zdemontowal wlozyl do wiadra z woda i spowrotem zamontowal do auta ) cala elektronika nie chodzi ,rzeczoznawca z PZM podal mi numery do prawnika, a ten zeby sprawe prowadzic do sadu .

Prawnik mi powiedzial ze oni chca 15% z sumy odszkodowania, i na dziendobry 500zl bo inaczej nic nie beda robic.

Narazie przebywam zagranica i niechce nic zalatwiac przez telefon ,a jest mi potrzebne auto w polsce .

Koszta jakie juz ponioslem to:

-150euro wyciagniecie auta z garazu podziemnego we francji
-550euro lawetowanie auta do polski
-350 euro bilety zebym Ja i Moja zona moglismy wrocic do polski .

Narazie auto stoi u Mnie w domu. Ja za 5di bede w PL.

Ludzie pomozcie i doradzcie co mam teraz robic

Pozdrawiam Tomek
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Porsche 918 Spyder hybrid - 2,6 sek., 887 KM
    Niemcy postanowili zaproponować światu jeden z najmocniejszych układów hybrydowych. W przypadku zaprezentowanego w 2010 roku na Salonie Samochodowym w Genewie i wprowadzonego do sprzedaży w 2013 roku modelu 918 Spyder, ...
    R5 Turbo 3E - auto stworzone do driftu
    R5 Turbo 3E łączy w sobie ultratechniczny design i wybujałe formy z licznymi odniesieniami do sportu samochodowego oraz do świata gier wideo. Takie połączenie przenosi showcar w sferę nowoczesności i technologii na pograniczu ...