Oferta Aukcji iaai.com 2010 BMW 535i przebieg tylko 60 000 mil.

02 Lut 2018, 03:24

Witam serdecznie,

już za tydzień będziemy brali udział w lictacji samochodu BMW 2010 535i moim zdaniem jest to najładniesza BMW 5 ale to tylko moje zdanie :P ,

Osoby zainteresowane tematem zakupu auta z USA zapraszamy do dyskusji a w między czasie śledzimy aukcję nr. 21352317 na IAAI.com

Cena na dzień dzisiejszy 4000$, osobiście obstawiłem 5750$ i czekamy na efekt.

z poważaniem

Marek Witkowski

ps. a dolar spada :ok:
Import samochodów z USA - United Cargo Shipping.
UnitedCargo
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Chicago
Prawo jazdy: 01 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Porsche Panamera
Silnik: V6
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Lut 2018, 09:07

Skoro zajmujesz się tym profesjonalnie, to może przybliżyłbyś całkowite koszta sprowadzenia takiego auta(pomijając oczywiście koszta naprawy, bo te będą różne). Ale takie rzeczy jak; transport, cło, akcyza, koszta przystosowania do europejskich przepisów(przybliżone). Może być na przykładzie Outlandera, którym to nie ukrywam jestem zainteresowany.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

03 Lut 2018, 05:14

Witam,

dziękuję za zainteresowaniem Forum, które założyłem oraz podjęciem dyskusji :ok:

Chętnie podam nie przybliżone lecz praktycznie dosłowne koszta importu auta o jakie Pan prosi.

Jeżeli wygramy auto w stanie NY za 5100$, na COPART doliczą nam 563 $ opłaty aukcyjnej czyli mamy do zapłaty za auto 5663$.

Następnie zabieramy auto do Naszego Magazynu w Newark ( koszt transportu od 125$ do 250 $ oczywiście im dalej tym kilkaset dolarów więcej ale bez przesady ponieważ jak już mamy bliżej do Chicago niż do Nowego Yorku to wysyłamy z Chicago ( 850 $ ) i tak samo im bliżej LA to wysyłamy z LA ( 1200 $ ).

Cena auta w Porcie w Newark - 5913 $ +- 100$ ( w zależnosci jak daleko od Portu jest dana aukcja )

Doliczając 750 $ mamy auto w Bremerhaven.
Cena auta w Porcie w Bremerhaven 6663$

Kontener, który przypływa do Portu w Bremerhaven Firmy takie jak moja zabierają na place rozładunku oraz dokonują odprawy ( koszt 370 EUR w tym rozładunek, koszty portowe, zaświadczenia o nie zaleganiu, dokumentacja )

Na wartość celną składa się AUTO + Fracht morski.

W Niemczech płacimy 19 % VAT ( firmy mogą odprawić Fiskalnie a VAT płacić dopiero po sprzedaży nie po odprawie ) oraz 10 % cła.

Po uregulowaniu należności celnych oraz wspomnianych wyżej kosztów obsługi i rozładunku dostarczymy Państwa auto w dowolne miejsce w Polsce w kwocie od 1200 do 1400 zl. netto / auto.

W Polsce przy silniku do 2.0 płacimy 3.1% akcyzy i po naprawie, tłumaczeniu oraz przeglądzie - rejestrujemy auta.

Przy silniku powyżej 2.0 polecamy przed złożeniem akcyzy wycenę auta w stanie uszkodzonym ponieważ w przeciwnym razie musimy zapłacić 18,6 % od wartości Katalogowej, któa moim zdaniem ma się nijak do rzeczywistości.

Nie powiem Państwu ile kosztuje przerobienie świateł natomiast chętnie założymy taki temat Forum aby osoby , które się w tym specjalizują mogły oferować swoje usługi wraz z cenami.

Zapraszam do Kontaktu bezpośrednio ze mną WHATSAPP +1 773 987 9494 lub z moim Partnerem z Opola pod nr. tel. 509 399 282
Import samochodów z USA - United Cargo Shipping.
UnitedCargo
Autoexpert
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chicago
Prawo jazdy: 01 10 1998
Przebieg/rok: 35tys. km
Auto: Porsche Panamera
Silnik: V6
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna