Oględziny auta: naprawy blacharskie i szpachla - czy to dyskwalifikuje

16 Gru 2020, 23:44

Czesc,
mam do Was pytanie, ogladalem ostatnio samochod, ktory z prawej strony mial naprawy blacharskie (na fimiku poniżej) - bez sprawdzenia miernikiem lakieru nie było widać żadnych punktów, ktore moglyby zdradzic, ze cos bylo robione.

Ponizej zalaczam filmik, dajcie znac co myslicie. z góry dzieki za odp.

https://files.fm/u/ukk9f32b5#/view/5w7f2juhc
radish
Nowicjusz

17 Gru 2020, 11:20

Mam problem z odczytaniem tego filmiku jakoś nie chce mi się uruchomić :/ Jednak naprawy blacharskie i malowanie samochodu nie powinny dyskwalifikować zakupu samochodu no chyba że takie naprawy zostały wykonane nieudolnie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

17 Gru 2020, 12:28

ponizej link, ktory dziala poprawnie:

https://patrz.pl/film,m,197883.html
radish
Nowicjusz

18 Gru 2020, 04:46

Naprawa blacharska nawet jeśli użyto szpachli nie dyskwalifikuje auta, wszystko zależy od tego które elementy były naprawiane i jak to zostało zrobione.
W przypadku auta z filmu zdecydowanie wyklucza zakup, trudno nazwać to naprawą raczej zaszpachlowano uszkodzenia;)

1500 słupek na wysokości szyby przedniej
1700 krawędź dachu/rant, a w niektórych miejscach brak pomiaru
1180 próg na wysokości drzwi kierowcy
450-700 tylny błotnik praktycznie na całej powierzchni

do tego pomierzyłeś tylko prawy rant zakładam że uszkodzenia wchodzą również na dach który też był szpachlowany a nie pomierzyłeś go...
comfortcar
Początkujący

Zdjęcia: 24

18 Gru 2020, 13:18

dach miał ok 300-350
radish
Nowicjusz

19 Gru 2020, 17:04

Może ktoś na boczku się położył, nic strasznego nie widzę, gorzej jakby miernik się nigdzie nie kleił.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...