Ograniczenie w terenie zabudowanym na nawigacjach GPS

24 Sty 2016, 23:13

Witam,
Od kilku tygodni mam pewien problem, a właściwie to nurtujące pytanie.
Jakie jest aktualnie rzeczywiste ograniczenie w terenie zabudowanym?
Opisze problem:
Jadę samochodem z miejscowości Chrzanów do Trzebinia, w Chrzanowie przed wiaduktem nad autostradą kończy się teren zabudowany (90tka), a za wiaduktem zaczyna się znowu teren zabudowany, jednak nawigacja (każda testowana: AutoMapa, BeonRoad, Janosik, Sygic) pokazuje mi w terenie zabudowanym 60km/h (oczywiście takiego znaku za oznaczeniem terenu nie ma i nigdy nie było). W wielu miejscach w kraju mam taki sam problem, w innych pojawia się jednak prawidłowo 50km/h. Jednak wracam do przykładu, w drodzę powrotnej, zanim wyjade z Trzebini, jeszcze w terenie zabudowanym pojawia się znak z ograniczeniem do 60km/h, a po przejechaniu zakończenia terenu to już wiadomo.
Szukałem wszędzie i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na to pytanie, czy jest to po prostu błąd w nawigacjach, czy faktycznie może się coś jednak zmieniło?
pasieczko
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 2013
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: VW Polo III Variant
Silnik: 1.9SDI 47KW
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

25 Sty 2016, 10:37

U mnie, na AutoMapie jest tak - przed rondem przed mostem z A4 jest 50, potem za rondem na chwilę pokazuje 60, a jak się minie zjazdy to wskakuje 90.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus NX w nowych wersjach
    NX, czyli jeden z najpopularniejszych modeli Lexusa doczekał się dwóch nowych wersji. Specjalne odmiany Spice & Chic oraz Cool & Bright wprowadzają w SUV-ie nowy wygląd, szersze wyposażenie standardowe i już ...