REKLAMA
Czesc
Kiedys tu bywalem czesto i sam podpowiadalem innym jakie auto zakupic ale zawsze jak sam kupowalem to chetnie zasiegalem po Wasze opinie i propozycje tak samo jest tez tym razem. Ostatnio z Wasza pomoca kupilem Honde Accord VI, super auto i nie zaluje tego wyboru. Nie zmienialbym go jeszcze gdyby nie fakt, ze inny kierowca 'zaparkowal' mi w bagazniku... Naprawa moze okazac sie nieoplacalna (czekam na wizyte likwidatora szkod z PZU) wiec zaczalem powaznie myslec o zmianie wozu.
Auto bedzie musialo byc wziete 'na kredyt' tj, jakas forma finansowania wiec niestety w gre wchodza szczegolnie komisy itp. Budzet planuje ok 20 000 ale ze auto w kredyt to mimo wszystko jest dosc elastyczny.
Wielkosc auta... Wszystko wchodzi w gre, podobaja mi sie coupe jak i suvy czy kombi.
Moc: 180km to tak mysle minimum, fajnie byloby ponad 200.
Autko na LPG
Skrzynia: nie pogardze automatem ale i manual przejdzie. Wszystko ma swoje plusy i minusy.
Jakie auta mnie juz zainteresowaly:
- BMW e46 coupe, silniki 2.5 , 2.8 , 3.0
- Lexus IS300 (praktycznie ich nie ma)
- SAAB 9-3 2.0T
- Honda Accord VII 2.4 (po dobrych wrazeniach z VI nowsza wersja nasuwa sie z automatu)
- AR 159 (choc tu nie bardzo widze silnik dla siebie)
- BMW e39 (tylko ze ta rdza... Poza tym bez m pakietu to to auto wyglada bardzo staro)
Przez mysl przeszly mi jeszcze Alfa GT, Hyundai Coupe, Chrysler Pacifica, MB ML 320.
Takze jak widzicie... Rozstrzal spory. Nie interesuje mnie jakie ma cyferki na liczniku kilometrow, chcialbym jednak zeby autko wygladalo na nieco swiezsze niz moja acco VI no i raczej celuje w full opcje wyposazenia, wole zeby auto bylo starsze ale nie bylo golasem.
Macie jakies pomysly na co jeszcze spojrzec albo na co lepiej nie patrzec ?
Pozdrawiam