Ok 3 tys., co sądzicie o tej ofercie

25 Lip 2010, 16:45

Kubuch napisał(a):
stasiowski121 napisał(a):Domaradz i zalanie?

Jaki Domaradz? Auto jest z Lublina a tam chyba była powódź?
Jak byk z Domaradza... Podkarpackie...

A Lublin to już całkiem inne województwo... niestety :wink:

BTW. Autko już sprzedane.
Goyaka
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów

25 Lip 2010, 17:53

No poszedł już.

Wyszukałem jeszcze takie krążowniki ;-)
[link do oferty na Allegro wygasł]

Poldonez to mi średnio odpowiada, ale ta Nexia by była. Czy to możliwe że na nowych blachach auto z 97r ma I właściciela?

Poza tym to jak myślicie opłaca mi się brać coś w tej cenie żeby jeździć? Studiuję i bida jest a śmierdzącymi autobusami już mi się odechciało jeździć. Czy może lepiej poczekać i doskładać? Wydaje mi się że jakby kupił w miarę zadbane auto za tą kasę to jeszcze można by pojeździć, a jak się coś zepsuje albo będzie wypadek to koszt niewielki.
daroh
Nowicjusz

Miejscowość: Rz

25 Lip 2010, 17:58

Goyaka napisał(a):Jak byk z Domaradza

W Domaradzu to je sprzedają a jak byk jest z Lublina chyba, że coś się zmieniło i blachy LU to Domaradz...
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

25 Lip 2010, 18:37

Całkiem możliwe,u mnie na ulicy jest gościu co od nowości jeżdzi Suzuki Maruti i obecnie ma go na białych tablicach.Mówisz że bieda to po co sie pakujesz w takie wynalazki,poszukaj sobie jakiegoś CC 900 albo Uno 1.0 Fire i będziesz zadowolony a potem jak będzie kasa to zmienisz na coś lepszego.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

25 Lip 2010, 19:31

Za CC podziękuje już miałem, Uno ewentualnie by uszło ale też małe. I jak coś to na pewno nie 1.0 bo to nie jedzie. Poza tym jestem wysoki i chciałbym coś przynajmniej średniego. A co te "wynalazki: będą gorsze od CC czy Uno? No nie wiem.
daroh
Nowicjusz

25 Lip 2010, 19:33

Barol dobrze mówi weź fiata uno 1,0 fire bardzo dynamiczny silnik i oszczędny. Mówisz jak jest bieda to części też tanie są.
ax341
Początkujący

Miejscowość: Slask
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Transport ładunków sypkich
    Do przewozu sypkich i suchych produktów luzem niezbędny jest odpowiedni sprzęt oraz wykwalifikowana kadra. Ważne jest także wieloletnie doświadczenie pozwalające odpowiednio transport przygotować oraz przewidzieć prawdopodobne ...

25 Lip 2010, 20:06

Bida jak bida jakoś się żyje ale bez fajerwerków :P CC 900 ledwo jechalo to uno 1.0 będzie takie gites? No nie wiem. To mówicie że Uno lepsze niż każde z wyżej wymienionych? A 1.4 albo 1.7d są jakieś wadliwe? A Nexia się wam nie widzi? W końcu też w miarę rocznik za małą kasę.
daroh
Nowicjusz

25 Lip 2010, 20:12

Daroh nexia jest jak kadet
ax341
Początkujący

Miejscowość: Slask

25 Lip 2010, 20:51

Tu Cie zaskocze,Uno 1.0 Fire po mieście ma zadowalające osiągi i nie spali dużo ale fakt możesz pomyśleć nad jakimś 1.4 albo 1.7D,wiadomo są troche mocniejsze od Fire.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Lip 2010, 22:47

Mi się wydaje, że mk2 w benie, albo w dieslu będzie najlepszym wyborem, trzy drzwiowy i malina. Nie ma co się rzucać w takie auta jak Vectra, bo kiedyś też nad tym autem myślałem. Lepiej wybrać coś mniejszego i bardziej ekologicznego. Nie wiem czemu, ale do gazu jakoś nie jestem przekonany. Więc jak coś to brać jakieś ekonomiczne auto typu Punto w benzynie.

[ Dodano: 25 Lipiec 2010, 22:49 ]
barol91 napisał(a):Tu Cie zaskocze,Uno 1.0 Fire po mieście ma zadowalające osiągi i nie spali dużo ale fakt możesz pomyśleć nad jakimś 1.4 albo 1.7D,wiadomo są troche mocniejsze od Fire

Tak to prawda, Uno to równie dobre auto, świetnie sprawuje się w ulicznej dżungli, nie wiem jak tam z awaryjnością, ale mogę się ewentualnie zapytać znajomego.
- Na skrzyżowaniu niespodziewanie dostałem ataku daltonizmu.
Siwy600
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała
Auto: Volkswagen Passat B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1998

26 Lip 2010, 06:18

Nawet jeśli to Uno naprawi Ci każdy mechanik i to za grosze.
Barol
Awatar użytkownika

26 Lip 2010, 12:50

Dzięki panowie za rady.
A jeszcze co sądzicie o tym Civicu?
Tu mam bliziutko to mógłbym go bez problemów zobaczyć. A i jak z cenami części? Czy tak jak straszą niektórzy takie drogie?
daroh
Nowicjusz

26 Lip 2010, 13:07

Generalnie mam jednego ziomka z klubu który jeździ takim civikiem i jakoś oprócz kosztów eksploracyjnych nie ma, wiadomo części które się zużywają trzeba wymieniać, ale tak to silnik pracuje jak należy. Radził bym Ci skontaktować się ze sprzedawcą tego samochodu i umówić się na oględziny, weź ze sobą jakiegoś kolegę który ma większe pojęcie o samochodach i śmiało. Spalanie jak podaje właściciel samochodu też przyzwoite, na kieszeń młodego kierowcy odpowiednie. Jeśli Cię interesuje dokładniejsze spalanie tego auta i konkretnego silnika, udaj się na autocentrum.pl i tam masz raporty spalania. Pozdrawiam i powodzenia!

[ Dodano: 26 Lipiec 2010, 13:08 ]
PS: Na zdj. nr 1 i 3 wydaje się jak by auto było bite pod klamką, coś kombinowany ten civic, no ale jak mówisz, że masz blisko to udaj się na oględziny, zawsze można ubić cenę :)
Ostatnio edytowany przez Siwy600, 27 Lip 2010, 00:10, edytowano w sumie 1 raz
Siwy600
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Lip 2010, 13:13

Ok tak pewnie zrobię, a jak z tymi cenami części? No i na co zwrócić szczególną uwagę o co pytać przez telefon... Znajdę kogoś kto się zna lepiej i pewnie będę jechał.
daroh
Nowicjusz

26 Lip 2010, 13:18

No na pewno czy auto było bite, jakieś zaświadczenie o przeglądzie, czy licznik nie był kręcony, jeśli chodzi o przebieg, chociaż w aucie które ma 21 lat raczej jest to nie istotne, bo i tak będziesz musiał dołożyć i tak, nie wierzę w to, że gość jest miłośnikiem marki. ;D

[ Dodano: 26 Lipiec 2010, 13:24 ]
No kurde coś dziwnie wygląda mi to na prawej stronie auta, nadkole i drzwi dokładniej pod klamką. Przyjrzyj się temu dokładniej podczas oględzin, ale nie wygląda to zbyt poważnie, do wyklupania :D

[ Dodano: 26 Lipiec 2010, 13:27 ]
A co do części zamiennych, nie masz co się obawiać. Tanie i dużo :)
Siwy600
Początkujący
Awatar użytkownika