Ok 3 tys., co sądzicie o tej ofercie

26 Lip 2010, 12:51

A z wymian okresowych, pytać np o rozrząd jak to jest. No i co przede wszystkim trzeba by wymienić w najbliższym okresie co by się mogło zepsuć itd? Czyli na co by trzeba dołożyć głównie? Pewnie o to też będę pytał ale nie wiadomo czy wszystko mi powie :-). No i jakie byłyby koszty rejestracji? 170zł? Jeszcze coś trzeba w urzędzie skarbowym chyba płacić? Przegląd robi się po zakupie czy do końca ważności starego?
daroh
Nowicjusz

Miejscowość: Rz

26 Lip 2010, 12:55

Tak oczywiście, pytaj o części które były wymieniane jakiś czas temu, koszty przerejestrowania auta nie będą takie duże. Zapytaj się jak długo jeszcze gość ma ważne OC, wtedy będziemy się dalej zastanawiać.
- Na skrzyżowaniu niespodziewanie dostałem ataku daltonizmu.
Siwy600
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Bielsko-Biała
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volkswagen Passat B5
Silnik: 1.9 TDI 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

26 Lip 2010, 13:06

Pisze na aukcji że do marca
daroh
Nowicjusz

26 Lip 2010, 13:41

No i wszystko, nie wiem jak to jest dokładnie z tym ubezpieczeniem, bo ja kupowałem auto z nieważnym ubezpieczeniem OC i musiałem wszystkie te procedury wykonywać od początku.

[ Dodano: 26 Lipiec 2010, 14:50 ]
Ok mistrzu, już wiem. Jeździsz na tym ubezpieczeniu do Marca, a potem wykupujesz OC na siebie :)
Siwy600
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Lip 2010, 13:56

Ok
Dzwoniłem do gościa. Blacharsko jest ok jakaś dziura była w progu ale załatana no i nadkola troszkę chwyta. Do wymiany jest prawy przegub bo się coś tłucze, gość wymieniał lewy przegub z półosią. Mówił że kupił go miesiąc temu i przejechał 1000km i chciał zakładać gaz ale coś się pozmieniało i kombi do pracy potrzebuje. Maska od spodu jest czerwona więc pewnie była zmieniana, widocznie jakaś stłuczka była... Kupił go za 2000 i zrobił ten przegub i kupił zimówki od znajomego na felgach stalowych. Tyle się dowiedziałem.
daroh
Nowicjusz

26 Lip 2010, 14:02

Czyli niewiele, lepiej się z nim umów na oględziny i jazdę próbną, jak wsiądziesz do auta, odpal i zgaś go ze 2 razy, zobaczy czy nie ma problemów z odpalaniem. Podkręć trochę obroty na luzie wsłuchaj się w silnik, no a potem to już wiadomo, wywnioskujesz z samej jazdy co i jak. Poza tym będzie z Tobą kolega ma się rozumieć, albo Tata.
Siwy600
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai Elantra - europejska premiera nowego modelu
    Podczas tragów motoryzacyjnych Motor Show 2016 w Poznaniu Hyundai zaprezentował całkowicie nowy model Hyundai Elantra. Była to pierwsza we współczesnej historii targów europejska premiera modelu, co sprawiło, ...

26 Lip 2010, 15:24

Ja bym unikał starych japonców bo to mogą być skarbonki bez dna.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Lip 2010, 22:31

No tak, może warto się rozglądnąć za jakimś innym ciekawym autem, w innym poście w którym się wypowiadałem gość kupił mazdę 323 za 2koła i jest zadowolony, zresztą ma z czego, bo na prawdę ciekawy egzemplarz. Nie przypalaj się na tego civica bo to stare auto.
Siwy600
Początkujący
Awatar użytkownika

26 Lip 2010, 22:49

Siwy600 napisał(a):No tak, może warto się rozglądnąć za jakimś innym ciekawym autem, w innym poście w którym się wypowiadałem gość kupił mazdę 323 za 2koła i jest zadowolony, zresztą ma z czego, bo na prawdę ciekawy egzemplarz. Nie przypalaj się na tego civica bo to stare auto.

Heh a tym gościem byłem ja :D
Polecam jak najbardziej mazde 323f. Można tanio wyrwać ciekawe autko.
Jakiś czas temu kolega za 1800zł kupił taką civic jak pokazujesz.
Powiem Ci że będziesz w szoku jak to auto przyspiesza.
90KM i niecałe 900kg...
Spalanie które podał na aukcji jest prawdziwe. Przynajmniej koledze tyle spala
Tylko szkoda że w tej Civic co podałeś nie ma wspomagania... byłem też taką oglądać , bardzo podobną tylko że z gazem.
Strasznie ciężko kręciło się kierownica. Masakra. Oczywiście nie z tego powodu jej nie kupiłem
major122
Nowicjusz

Miejscowość: Grudziądz

26 Lip 2010, 22:57

Hehe no dobra nie gość, ziomek. :D
To prawda, taki civic ma (Wyraził bym się brzydko) przyśpieszenie, spalanie też przyzwoite, a jak Ty chciałeś brać takie auto w gazie? Truć silnik gazem, grzech!
Tylko benzyna, a 323f ciekawe auto, też chodziło mi niegdyś po głowie, ale wyszło mi na lepsze.O golfie myślałem już za szczyla, a teraz moje marzenie się ziściło, nie myślałem o silniku vr6, ale miałem niesamowitą okazję i wziąłem, a teraz się jakoś toczę. ;D
Może warto jeszcze poszperać na allegro i wybrać jakiś młodszy samochód.
Siwy600
Początkujący
Awatar użytkownika

27 Lip 2010, 08:21

Taka 323 jest w dieslu:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Teraz mnie nie będzie 3 dni ale jak wrócę to dalej będę poszukiwał :-) A może uda mi się jakieś dodatkowe środki zdobyć... Dzięki panowie za pomoc, jak coś to jeszcze będę pisał.
daroh
Nowicjusz

27 Lip 2010, 09:40

Kubuch napisał(a):
stasiowski121 napisał(a):Domaradz i zalanie?

Jaki Domaradz? Auto jest z Lublina a tam chyba była powódź?

Mówiłem o tym z pierwszego linku u samej góry tej strony, który jest już nie aktywny --> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
A ten był z Domaradza, specjalnie dwa razy sprawdzałem jak pisałem posta wyżej.
A samo to że na Lubelskich blachach nic nie znaczy, może zwyczajnie być zarejestrowany na kogoś z rodziny która mieszka w okolicach lublina czy samym Lublinie celem zniżek na ubezpieczeniu.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Typ: Van
Rok produkcji: 1997

27 Lip 2010, 10:07

daroh, Nam chodziło o taką mazdę: [link do oferty na Allegro wygasł]
Link tylko przykładowy, rozglądaj się za takimi mazdami, ale broń Panie Boże przed gazem!
Siwy600
Początkujący
Awatar użytkownika