Ok. 6000zl Coś dla młodego

01 Cze 2008, 23:35

Witam. Chcialbym kupic autko w cenie okolo 6000zl. Jako ze jestem mlody, to wiadomo - noga ciezka ; ) Dlatego szukam cos bardziej sportowego czym moglbym sie "pobawic" ale zarazem zeby nie palilo za duzo. Chodzi mi raczej o cos zadbanego w tym przedziale. Ew. moge dorzucic 4-5 stowek. Dzieki z gory za pomoc.
ejos
Nowicjusz

02 Cze 2008, 08:36

Np.
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - 105km starczy do takiego samochodu
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Marzenie - Zobaczyć w swoim garażu :
BMW M3
Audi RS6
Dodge Charger 1967r.
siara94
Początkujący

Miejscowość: Łódź

02 Cze 2008, 19:48

A ja się trochę podepnę pod temat bo również szukam auta sportowego jednak cena to max 17tys złotych myślałem np o fordzie cougarze, ostatnio widziałem alfa romeo Spider cabrio jedna co do alfa mam pewne wątpliwości czy są inne cabrio w tych cenach? No i oczywiście nie zbyt wygórowane koszty eksploatacji
Ganja
Nowicjusz

03 Cze 2008, 17:13

Za calibre to z oplatami nie wyrobie, bo samochod chce wziasc na siebie ; ) BMW przereklamowane i duzo pali. A ile pali Civic i ta Toyota? A golf III w niezlym stanie dostane za 6k ?
ejos
Nowicjusz

03 Cze 2008, 23:42

ejos napisał(a):Za calibre to z oplatami nie wyrobie, bo samochod chce wziasc na siebie ; ) BMW przereklamowane i duzo pali. A ile pali Civic i ta Toyota? A golf III w niezlym stanie dostane za 6k ?

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] nic dodać nic ująć, auto należy do mnie po remoncie także śmiga ostro, i już wspomniana tutaj calibra ma się co za nim pobierać autko ma 104KM i waży ok 900kg sportowe zawieszenie więc na zakrętach nie wylecisz remont autka wyszedł mnie 3500zł więc naprawdę warto. Chcesz za 6000 więc jeszcze ci na dobre fele wystarczy, pełną butle gazu :P Auto się fajnie prezentuje i potrafi zadziwić przy starce na światłach cwaniaków w innych autach. Spalanie auta ok 8l/100km jak będziesz ostro deptał no to 10l. Instalacja gazowa drugiej generacji BRC więc utraty mocy na gazie nie ma.
Auto w stanie wsiadać i jechać a jak by się jednak coś popsuło ( nic nie jest wieczne ) to ceny części taniutkie.

Jak co namiary na mnie masz w ogłoszeniu :) :wink:

Tak nawiasem to bierz pod uwagę jeszcze ceny części bo są tanie w tych autach co podano powyżej, no może poza calibrą bo do niej akurat nie ma tragedii
jez733
Nowicjusz

Miejscowość: Pogorzela

04 Cze 2008, 00:54

No autko niezle. Jak wychodza oplaty za niego ?

PS. Mam jeszcze jedno pytanie, kolega tez szuka auta za ok. 6k ale chcialby koniecznie cos automatycznego/sportowego zeby mogl poszalec ; D
ejos
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mocny, wytrzymały silnik - samochód do driftu
    Drugim istotnym elementem driftowozu jest silnik. Musi z łatwością wprawiać koła w ruch, dawać dużą moc, by nawet w poślizgu można było dogonić rywala i być niebywale wytrzymały. Moc samochodów driftingowych niejednokrotnie ...

04 Cze 2008, 14:01

Ja za 6tyś na twoim miejscu jak chcesz poszaleć wziąłbym
BMW e30 325i ze szperą Gwarantuję ci totalny odjazd, po prostu gokart ;]
No i polatasz bokami!
Jak nie nie możesz zarejestrować na współwłaściciela ojca to zapomnij bo opłaty cię zabiją!
Jeśli jednak załatwisz sobie 60% zniżek to ja bym się nie zastanawiał.
Spali 15l (szukaj z gazem blosa) 30zł na 100km i części jest w cholerę.

Za tą samą kasę możesz mieć świetną Hondę CRX generacji 2
Pali nie dużo i ma mały silnik 1,6 a przy swojej wadzę wymiata!

rocznik do 91 zapłacisz właśnie z 6 tyś.
ERRORroad
Nowicjusz

04 Cze 2008, 19:02

ejos napisał(a):No autko niezle. Jak wychodza oplaty za niego ?

Nie mam zniżek bo nie mam lat i mam to kare za świeżo upieczonego kierowce i płacę 435zł na rak w Warcie OC + 10zł NW
jez733
Nowicjusz

Miejscowość: Pogorzela

10 Cze 2008, 19:56

Ganja napisał(a):A ja się trochę podepnę pod temat bo również szukam auta sportowego jednak cena to max 17tys złotych myślałem np o fordzie cougarze, ostatnio widziałem alfa romeo Spider cabrio jedna co do alfa mam pewne wątpliwości czy są inne cabrio w tych cenach? No i oczywiście nie zbyt wygórowane koszty eksploatacji

Jak masz możliwość dołożyć trochę kasy to Honda Prelude. Sportowy samochód, sportowe osiągi. 180KM Ci wystarczy:)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jest ryzyko, jest zabawa...
Smakoszek
Aktywny

Miejscowość: WPN