Okulary do jazdy w dzień

01 Lip 2016, 12:34

Witam nie chcę śmiecić na forum więc tu piszę :-)
przymierzam się do kupna okularów z polaryzacją i mam pewien dylemat. Czy brać fotochromy, bo czytając na testach przy dzisiejszych szybach nie zdają egzaminu. Mam parę modeli na oku bez foto i proszę o radę czy warto wybrać któryś z tych modeli? :

1. Arctica s-195
2. Arctica s-196
3. Arctica s-132
4. Lozano LZ-111
5. Lozano LZ-108
6. Lozano LZ-308
7. Solsken s-050
8. Solsken s-07

Z góry dziękuję za odpowiedzi
czarnawdowa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: omega b
Silnik: 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

21 Wrz 2017, 12:03

Mnie się bardzo podoba model 6, ale i tak pewnie wybierzesz te, ktore tobie najbardziej odpowiadają. Jednak z tymi okularami, to ja najpierw poszedlbym do okulisty na Twoim miejscu. Niech przebada ci wzrok i doradzi szkla. W krakowie jest dobry okulista dr Hanarz, przyjmuje w okoakcent.
bask
Początkujący

Auto: Opel

22 Wrz 2017, 09:16

No ten model jest naprawde świetny.
Brigitte12
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 03 1964
Auto: audi

13 Lis 2017, 11:11

Ja do jazdy autem używam takich okularów korekcyjnych: Solano S.
Wybierając okulary trzeba pamiętać by nie zawężały pola widzenia. W zakładkach znajdziecie wiele ciekawych propozycji odpowiednich okularów. Warto sprawdzić.
kierowcaja11
Nowicjusz

Auto: Fiat

12 Wrz 2018, 14:27

Najlepiej jest wybrać się do salonu optycznego. Niektóre mają w swojej ofercie takie okulary doradzą pomogą wybrać najlepsze. Przez internet raczej bym nie kupiła nigdy okularów.
renata119
Obserwowany

01 Paź 2018, 11:37

Cześć, skoro szukasz okularów do jazdy samochodem, to twoją uwagę koniecznie powinna przyciągać polaryzacja w okularach. To unikalny sposób wykonania soczewki dzięki któremu przedostają się przez nią jedynie fale ukierunkowane w pionie pod kątek 90 stopni dzięki temu poczujesz się pewniej za kierownicą, a zamiast być oślepianym przez światło, będziesz mógł skoncentrować się na tym co dzieje się na drodze
samobieg
Nowicjusz

03 Sie 2020, 11:04

Jakie macie opinie o okularach z polaryzacją? Czy Waszym zdaniem warto jest takie zakupić?
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

04 Sie 2020, 09:05

Moim zdaniem warto. Szczególnie, ze polaryzacja jest standardowo dodawana do wielu okularów porządniejszych marek. Okulary takie eliminują niepotrzebne odbicia światła, tak wiec unikasz sytuacji, w której światło moze Cię oślepić. Dodatkowo przydaje się do uprawiania sportów zimowych, gdzie takie okulary są standardem (dzięki temu nie oślepi Cię śnieg). Dają rownież wyraźniejsze widzenie: Zdjęcie No i przed wyborem poczytaj sobie o kolorach szkieł. Wbrew pozorom nie chodzi tutaj jedynie o kwestie estetyczne, ale również o użytkowe ;)
nasze młodzieżowe zawołanie zrobić więcej niż nakazuje obowiązek :)
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda