Okulary do jazdy w dzień

01 Lip 2016, 12:34

Witam nie chcę śmiecić na forum więc tu piszę :-)
przymierzam się do kupna okularów z polaryzacją i mam pewien dylemat. Czy brać fotochromy, bo czytając na testach przy dzisiejszych szybach nie zdają egzaminu. Mam parę modeli na oku bez foto i proszę o radę czy warto wybrać któryś z tych modeli? :

1. Arctica s-195
2. Arctica s-196
3. Arctica s-132
4. Lozano LZ-111
5. Lozano LZ-108
6. Lozano LZ-308
7. Solsken s-050
8. Solsken s-07

Z góry dziękuję za odpowiedzi
czarnawdowa
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: omega b
Silnik: 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

21 Wrz 2017, 12:03

Mnie się bardzo podoba model 6, ale i tak pewnie wybierzesz te, ktore tobie najbardziej odpowiadają. Jednak z tymi okularami, to ja najpierw poszedlbym do okulisty na Twoim miejscu. Niech przebada ci wzrok i doradzi szkla. W krakowie jest dobry okulista dr Hanarz, przyjmuje w okoakcent.
bask
Początkujący

Auto: Opel

22 Wrz 2017, 09:16

No ten model jest naprawde świetny.
Brigitte12
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 03 1964
Auto: audi

13 Lis 2017, 11:11

Ja do jazdy autem używam takich okularów korekcyjnych: Solano S.
Wybierając okulary trzeba pamiętać by nie zawężały pola widzenia. W zakładkach znajdziecie wiele ciekawych propozycji odpowiednich okularów. Warto sprawdzić.
kierowcaja11
Nowicjusz

Auto: Fiat

12 Wrz 2018, 14:27

Najlepiej jest wybrać się do salonu optycznego. Niektóre mają w swojej ofercie takie okulary doradzą pomogą wybrać najlepsze. Przez internet raczej bym nie kupiła nigdy okularów.
renata119
Obserwowany

01 Paź 2018, 11:37

Cześć, skoro szukasz okularów do jazdy samochodem, to twoją uwagę koniecznie powinna przyciągać polaryzacja w okularach. To unikalny sposób wykonania soczewki dzięki któremu przedostają się przez nią jedynie fale ukierunkowane w pionie pod kątek 90 stopni dzięki temu poczujesz się pewniej za kierownicą, a zamiast być oślepianym przez światło, będziesz mógł skoncentrować się na tym co dzieje się na drodze
samobieg
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Trzymaj się swojego pasa!
    Jazda po wyznaczonym pasie ruchu to podstawa bezpiecznego pokonywania zakrętów. Wyjeżdżanie kierowcy poza jego pas grozi zderzeniem czołowym. Wiele osób zapomina również, że mają obowiązek trzymać się ...

03 Sie 2020, 11:04

Jakie macie opinie o okularach z polaryzacją? Czy Waszym zdaniem warto jest takie zakupić?
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

04 Sie 2020, 09:05

Moim zdaniem warto. Szczególnie, ze polaryzacja jest standardowo dodawana do wielu okularów porządniejszych marek. Okulary takie eliminują niepotrzebne odbicia światła, tak wiec unikasz sytuacji, w której światło moze Cię oślepić. Dodatkowo przydaje się do uprawiania sportów zimowych, gdzie takie okulary są standardem (dzięki temu nie oślepi Cię śnieg). Dają rownież wyraźniejsze widzenie: Zdjęcie No i przed wyborem poczytaj sobie o kolorach szkieł. Wbrew pozorom nie chodzi tutaj jedynie o kwestie estetyczne, ale również o użytkowe ;)
nasze młodzieżowe zawołanie zrobić więcej niż nakazuje obowiązek :)
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda