Olej i problem (VW POLO)

30 Sie 2011, 16:24

Jeżeli to nie ten dział to przepraszam.

Mam problem bo chciałem kupić na stacji olej Mobil Super 3000 X1 5W-40 lecz takiego nie było i kupiłem jakiegoś syntetyka Castrola też 5W-40. Mam pytanie czy te oleje mogę zmieszać? Czy mogę do tego Mobila dolać tego Castrola? Czy coś się może stać?
Gran3eR
Obserwowany

Auto: VW POLO 1,4

30 Sie 2011, 19:44

Teoretycznie wszystko powinno być dobrze, nie powinno z tego nic wyniknąć. Ale na przyszłość Castrol to straszny chłam (syfi silnik), o wiele lepszy jest Mobil. Według mnie najlepsze oleje produkuje firma Q8, u nas niedostępna, najbliżej Czechy lub Niemcy.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

31 Sie 2011, 07:08

Ok dzięki a co myślicie o olejach firmy ELF?

Czyli Castrola nie polecacie, dzięki będę wiedział na przyszłość.
Castrola nie polecacie a mi właśnie do skutera go polecają bo jeden z najlepszych i najtańszych - leje Castrol Power Racing 2T do wyżyłowanych silników i póki co dobrze się sprawuje.
Gran3eR
Obserwowany

Auto: VW POLO 1,4

27 Wrz 2011, 13:28

Olejów ELF nie należy się bać jakoś szczególnie bać, jednak cudów też nie ma co się po nich spodziewać. Ja odkąd Liqiu Moly jest dostępny w Polsce używam tylko ten.
Tomek11
Nowicjusz

Auto: VW Golf IV 2.0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Concept G4 to nowy kompaktowy sedan
    Podczas trzydziestego czwartego Międzynarodowego Salonu Samochodowego w Bangkoku (trwającego od 25 marca do 7 kwietnia) Firma Mitsubishi Motors (Thailand) Co., Ltd. (MMTh) zaprezentuje koncepcyjny model MITSUBISHI Concept ...
    Kierowco, nie ignoruj znaku P-21
    Są takie miejsca na drodze, które zgodnie z przepisami prawa powinny być omijane przez kierowców. Jednak niektórzy kierujący, widząc pasy wyznaczające powierzchnię wyłączoną z ruchu, czyli znak P-21, ...