Witam,
to mój pierwszy post, więc jak coś z nim nie tak to proszę o wyrozumiałość.
Mam problem z gazem w mojej omedze 2.5 V6 Założona jest instalacja gazowa (koltec) przez Opla i nie mogę znaleźć mechaników, którzy chcą się tego podjąć ;/ Samochód jeździł bez problemu, ale od pewnego czasu jazda na gazie stała się niebezpieczna. Mianowicie zdarza mu się, że podczas jazdy zaczyna mu brakować mocy, a pedał gazu staje się jakby twardszy, czasem pomaga zmiana biegu, ale nie zawsze. II problem to przy wyrzuceniu na luz spadają obroty i zdarza mu się zgasnąć, teraz to półbiedy, ale zimą w takim przypadku byłby gnój (sztywny hamulec i brak wspomagania) zaobserwowałem jeszcze jedną rzecz, podczas skręcania w lewo na "luzie" samochód również gaśnie. Dzieje się tak tylko na gazie. No i jeszcze jedna rzecz: nie za każdym razem chcę przełączyć na gaz i nie ma reguły kiedy to się stanie. Samochód odpalany na benzynie i dopiero po przejechaniu 2-3 km próbuje go przełączyć, ale nie zawsze się to udaję.
Sprawa reduktora odpada, bo jest po regeneracji (bynajmniej tak twierdzi mechanik), instalacja jest po przeglądzie i niby wszystko jest ok, ale nie jest!
![Evil or Very Mad :evil:]()
filtry pozamieniane, wymienione świece i kable WN, ale dalej to samo.
Ludzie pomóżcie mi, bo nerwowo nie wyrobię
![Wink ;)]()