Omega B 2.0 16v czujnik połozenia wałka rozrzadu

24 Maj 2013, 17:05

Witam wszystkich posiadaczy tej padaczki mam nastepujacy problem co jakis czas ulegaja mi uszkodzeniu czujniki walka rozrzadu na zaminnikach jezdzilem gdzies tydzien na jednym nawet 2 km a teraz kupilem oryginalny to pochodzil miesiac co moze byc tego powodem
kamilszczak01

24 Maj 2013, 23:36

Zwarcie??? Kupuj tylko i wyłącznie oryginały... Sprawdź wiązkę tego czujnika po czym kup sobie oryginalny czujnik i po sprawie... A skąd wiesz że ten czujnik? Komp?

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

25 Maj 2013, 10:56

bo jak zmieniam czujnik to jest lepiej a jak podpinam na kompa to prawie wszystko mi wyskakuje moj post juz tu byl na ten temat. Oma cala czas chodzi w trybie awaryjnym wkreca sie tylko do 4.5 tys a mozliwe jest ze jest uszkodzony czujnik polozenia walu korbowego? czy on albo dziala albo nie? na kompie mi wyskakuje
kamilszczak01

25 Maj 2013, 17:59

kamilszczak01 napisał(a):bo jak zmieniam czujnik to jest lepiej a jak podpinam na kompa to prawie wszystko mi wyskakuje moj post juz tu byl na ten temat. Oma cala czas chodzi w trybie awaryjnym wkreca sie tylko do 4.5 tys a mozliwe jest ze jest uszkodzony czujnik polozenia walu korbowego? czy on albo dziala albo nie? na kompie mi wyskakuje

I tak i nie bo w omedze lubią się te czujniki mieszać przy czytaniu z kompa. Ale miałbyś problem z odpalaniem samochodu. I czasem by Ci gasł na ciepłym. Pokasuj te błędy i sprawdź wtedy. 4500 - tryb awaryjny, często spowodowany przez CPWR.

Vermin
Stały forumowicz

27 Maj 2013, 17:31

co to jest CPWR? a ja nie mam problemow z odpalaniem i jak postala 2 dni to ten org czujnik tez dobry bo normalnie jezdzi mozna powiedziec. Problem mam taki swieci sie check jet duzo bledow mam odcinke przy 4.5 tys i przy 3 tys dostaje wiecej mocy niezaleznie czy PB czy LPG
kamilszczak01

27 Maj 2013, 17:44

kamilszczak01 napisał(a):co to jest CPWR? a ja nie mam problemow z odpalaniem i jak postala 2 dni to ten org czujnik tez dobry bo normalnie jezdzi mozna powiedziec. Problem mam taki swieci sie check jet duzo bledow mam odcinke przy 4.5 tys i przy 3 tys dostaje wiecej mocy niezaleznie czy PB czy LPG

Skróciłem - czujnik położenia wałka rozrządu.
Jak nie masz żadnych problemów z odpalaniem to CPWK (czujnik położenia wału korbowego) raczej odpada. Jak postoi 2 dni to normalnie się wkręca??? Spisz te błędy i wrzuć tutaj i przy okazji skasuj wszystkie. A nie rozładował Ci się aku ostatnio??? Może sam sterownik wariuje po prostu???

Vermin
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chevrolet Corvette C7 - 4 potężne końcówki wydechu
    Amerykanie słyną z zamiłowania do sportowych samochodów z potężnymi silnikami. Ale czasami ich mania wielkości dotyka również pozostałych części samochodu. Dowodem tego może być Chevrolet Corvette 7. generacji. ...
    Toyota zmienia świat
    Toyota jest znana w świecie motoryzacji jako innowator, który ma odwagę wprowadzać na rynek naprawdę rewolucyjne rozwiązania. Najbardziej znanym, spektakularnym przykładem jest Toyota Prius, która przestawiła ...

27 Maj 2013, 21:14

po kilku dniach nawet pali za strzala zimny na chwile zastanowienia zeby sie wkrecic ale to tylko pierwsze dodanie gazu pozniej juz spoko co moge wiecej powiedziec aku mi sie nie rozladowal ani razu a dodam ze zmienialem z niej silnik i wstawiony jest z 94 roku a ja mam 97 i jest troszke inny dolem tan np nie ma jakiegos tam czujnika oleju w misce tamten mial no ale ja wiem czy to ma jakies znaczenie? na poczatku chodzila bardzo fajnie i lepiej sie zbierala teraz taka jakby bardziej mulasta ale od samego poczatku wchodzi tylko do 4.5 tys, a rozrzad sprawdzalem i jest dobrze raczej spisze te bledy i dam znac co i jak
kamilszczak01