Omega B warta grzechu? Zamiana Audi B4 na Omegę

13 Kwi 2013, 00:50

Witam. Jestem posiadaczem Audi 80 B4 w sedanie lecz potrzebuję kombi. Jestem w kropce ponieważ na tą chwilę nie mogę poszczycić się dużą ilością gotówki, którą mógłbym ewentualnie przeznaczyć na zakup porządnego nowszego auta. Pozostaje mi zamiana "łeb w łeb". I tu rodzi się pytanie o waszą opinię: czy dobrym rozwiązaniem jest zamiana Audi na Omegę?

To jest moja Audi
[link do Tablica wygasł]

A m.in. takie oferty otrzymałem
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do Tablica wygasł]

Pozdrawiam.
Nie kłóć się z głupim. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem..
stempel87
Nowicjusz

Miejscowość: Elbląg

13 Kwi 2013, 00:53

Oczywiście. Jestem pewnie nieobiektywny jako posiadacz, ale Omega to mega przestronny i równie mega wygodny samochód. Tylko nie bierz z automatem. Chyba, że 3.0 albo 3.2. Pamiętaj, że Audica nie ma prawa pordzewieć, a Omega niestety lubi się z rudą.
PanMaciej
Nowicjusz

Prawo jazdy: 0- 0-2011
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Omega B
Silnik: 2.0 16V
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1994

13 Kwi 2013, 01:00

OK. czyli automatu nie polecasz w mniejszych silnikach bo są awaryjne czy źle się je użytkuje z mniejszym motorem? A jak się sprawuje twoja Omega 16V z gazem? Bo czytałem że najlepiej mieć 8V do gazu.
Nie kłóć się z głupim. Najpierw ściągnie Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem..
stempel87
Nowicjusz

Miejscowość: Elbląg

13 Kwi 2013, 07:08

No najlepiej ale na 16zaworówce też pojedzie jak będzie dobra instalacja.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

13 Kwi 2013, 09:20

No to nie zazdroszcze takiego wyboru... Ja osobiscie nie zamienilbym B4 na Omege (raczej :wink: ). Podoba mi sie i przewaznie ma bogate wyposazenie, ale w czasach kiedy robi sie samochody z bibułki pozostalbym przy Audi. Jesli masz taka sytuacje ze musisz zmienic auto, to poszukaj Omegi z pewnej reki zebys nie trafil na taka od blacharza-amatora. No i mam nadzieje ze lubisz tylny naped :naughty:
Damian106
Początkujący

Prawo jazdy: 15 11 2006
Auto: Mitsubishi Colt