Omega, Mondeo które wybrać?

15 Paź 2006, 23:51

czesc..

mam problem poniewaz chce kupic teraz nowe auto..i mam problem czy wybrac wypasiona Omege C z 2003 roku w wersji Design Edition w 2.2 DTi czy Mondeo tez z 2003 w wersji Ghia TDCi w sumie tez w wypasionej wersji..

pozdrawiam i prosze o jakies odpowiedzi
lospuproz!
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa
0

16 Paź 2006, 20:43

Witam,
Jeżeli chodzi o komfort podróżowania i wykończenie wnętrza to lepsza będzie Omega silnik który wymieniłeś 2.2 DTi jest całkniem niezłym silnikiem ale niestety ustepuje miejsca silnikowi Mondeo TDCi który jest lepszy technicznie. Mój wybór pewnie by padł na Omegę ponieważ bardzo mi się tym samochodoem dobrze jeździło tyle że miałem model B i silnik benzynowy.
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
0

16 Paź 2006, 22:19

pod uwage biore te dwa auta..

Omega:
[link do eBay wygasł]

Mondeo:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

ktory bys wybral ? no i oczywiscie dlaczego?slyszalem ze silniki TDCi sa awaryjne mocno..

pozdrawiam
Mateusz
lospuproz!
Nowicjusz

Miejscowość: Wawa
0

17 Paź 2006, 21:58

Patrząc na te ogłoszenia wybrałbym Omegę C mniejszy przebieg, bardziej mi się podoba, ładniejsza sylwetka. Jak by nie było prawie 200tys. najechane przez trzy lata to kupa kilometrów ;/
Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy Polacy znają się na motoryzacji?
    Blisko 80% badanych Polaków twierdzi, że motoryzacja to ich hobby, a najczęstszym tego przejawem jest oglądanie motoryzacyjnych programów telewizyjnych. Takie wnioski płyną z najnowszego badania zrealizowanego ...