Omega nie chce sie otworzyc

11 Maj 2011, 13:50

Mam prośbę rozładował się nam akumulator w samochodzie i mamy właczony multilok który blokuje otworzenie drzwi, Czy znacie jakiś sposób żeby dostać się do środka samochodu bez wybijania szyb:))
bede wdzieczna za wszelkie podpowiedzi
marti10000
Nowicjusz

Miejscowość: kraśnik

11 Maj 2011, 14:29

A kluczykiem nic nie idzie zrobić poprzez otworzenie bagażnika? może dostaniesz się do środka a wtedy można podłączyć przewody pod lampkę oświetlenia i podać napięcie np, z drugiego auta i otworzyć auto.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

12 Maj 2011, 11:59

chodzi o to że bagażnika też nie da sie otworzyć kluczyk nie chce sie przekręcać także lipa
ani z przodu ani z tyłu drzwi są zablokowane.
marti10000
Nowicjusz

12 Maj 2011, 12:57

Skoro tak to zostaje tylko podładować akumulator. aby to zrobić trzeba podpiąć się pod przewód prądowy bezpośrednio do akumulatora. Można spróbować od spodu dostać się do rozrusznika lub do alternatora tam są przewody prądowe a masę gdziekolwiek do silnika. Lepiej troszkę się pomęczyć niż stracić szybę.
arciasty
Stały forumowicz

13 Maj 2011, 13:19

hej dzieki za pomoc i informacje ale tak sie zastanawiam bo ten samochód jest na biegu i nie da się go scholowac zeby sróbowac od dołu się dostac. W tym momencie stoi na parkingu
mam inne zypytanie czy da sie jakoś otworzyc maskę może ktoś miał juz taki problem i dostał się przez maskę :))
pozdrawiam
marti10000
Nowicjusz

13 Maj 2011, 14:27

Jak pamiętam omega ma jeden rygiel na środku. Nie wiem tylko czy np. po wyłamaniu atrapy dojdzie się do linki.
arciasty
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault na salonie Rétromobile
    Renault na salonie Rétromobile, obowiązkowym wydarzeniu dla wielbicieli zabytkowych samochodów, odbywającym się w dniach 5-9 lutego 2020 roku na terenach wystawienniczych przy Porte de Versailles (hale 1, 2 ...